5 τρόποι να ξαναβρείς τη φόρμα σου, αν έχεις αναβάλει το γυμναστήριο για εβδομάδες

Η ακύρωση της επίσκεψης στο γυμναστήριο είναι, συνήθως, πολύ εύκολη – με δικαιολογίες ή χωρίς. Ας δούμε, όμως, πώς μπορούμε να το ξαναβάλουμε στη ζωή μας.

Για ορισμένους, είναι εύκολο να εντάξουν το γυμναστήριο συστηματικά στη ζωή τους, αλλά, δυστυχώς, για τους περισσότερους είναι ευκολότερο να το αναβάλλουν ξανά και ξανά.

Αν, λοιπόν, για αρκετές μέρες ή και εβδομάδες το έχουμε αφήσει πίσω, μετά μας φαίνεται εξαιρετικά δύσκολο να ανέβουμε και πάλι στο διάδρομο ή να αρχίσουμε οποιασδήποτε μορφής άσκηση.

Ας δούμε, λοιπόν, πέντε εύκολους τρόπους να το καταφέρουμε:

1) Αποδεχόμαστε ότι το σώμα μας δεν θα επανέλθει πλήρως με μία προπόνηση.

Αν κάτι μας αποθαρρύνει από την επιστροφή στις αίθουσες του γυμναστηρίου είναι η σκέψη ότι θα χρειαστούν αρκετές προπονήσεις ώσπου να ξαναβρούμε τη φόρμα μας. Εξάλλου, είναι βέβαιο ότι με ένα 40λεπτο πρόγραμμα δεν θα καταφέρουμε να επιστρέψουμε στη φυσική κατάσταση και την ευεξία που είχαμε πριν αρχίσουμε να το αναβάλλουμε. Ωστόσο, θα μας βοηθήσει να θυμόμαστε ότι η αύξηση του μυικού ιστού και οι σωματικές αντοχές που είχαμε αποκομίσει δεν έχουν χαθεί, ακόμα κι αν για μερικές βδομάδες τεμπελιάσαμε.

2) Ορίζουμε μια συγκεκριμένη ημέρα και ώρα που θα ξαναρχίσουμε.

Όχι άλλη αναβολή. Καμιά φορά, βοηθάει να έχουμε αφήσει την αγαπημένη μας φόρμα και τα αθλητικά δίπλα από το κρεβάτι, ώστε μόλις ξυπνήσουμε να τα έχουμε έτοιμα να τα φορέσουμε. Πρέπει να θέσουμε ως προτεραιότητα την άσκηση ξανά και να διευκολύνουμε την … επανεκκίνηση όσο πιο πολύ μπορούμε. Τέρμα, λοιπόν, οι δικαιολογίες.

Εδώ μπορείτε να βρειτε τα μεγαλύτερα αθλητικά σήματα παγκοσμίως που δραστηροποιούνται και στην Ελλάδα σε ανταγωνιστικές τιμές.

3) Κάνουμε ασκήσεις για όλο το σώμα.

Ουσιαστικά, όλα τα σημεία του σώματός μας βρίσκονται πια εκτός φόρμας. Μπορούμε, λοιπόν, επιστρέφοντας στο γυμναστήριο να ακολουθήσουμε μια συνολική προπόνηση, η οποία, μάλιστα, δεν χρειάζεται να διαρκέσει πάνω από 40 λεπτά. Είναι πιο εύκολο και αποτελεσματικό πριν αρχίσουμε να ασχολούμαστε στις επόμενες προπονήσεις με τα σημεία του σώματός μας που θέλουμε να γυμνάσουμε περισσότερο.

4) Επιβραβεύουμε τον εαυτό μας μετά το γυμναστήριο, αλλά όχι με φαγητό.

Οι περισσότεροι θεωρούν ότι μετά από τον ιδρώτα της γυμναστικής δικαιούνται ένα τεράστιο χάμπουργκερ ή μια… γερή δόση από πατάτες τηγανητές. Έτσι, όμως, σαμποτάρουμε από μόνοι μας το αποτέλεσμα. Μετά από μια καλή προπόνηση, λοιπόν, μπορούμε να επιβραβεύσουμε τον εαυτό μας με διαφορετικό τρόπο, όπως με ένα απολαυστικό, «πολυτελές» μπάνιο ή με μια βόλτα με φίλους.

5) Προγραμματίζουμε άμεσα την αμέσως επόμενη προπόνηση.

Το αποτέλεσμα της γυμναστικής βρίσκεται, μεταξύ άλλων, στη συστηματικότητα. Το ζητούμενο, λοιπόν, είναι να μην αφήνουμε να περνάνε πάνω από τρεις μέρες χωρίς να έχουμε εμφανιστεί στο γυμναστήριο. Η αναβολή το μόνο που κάνει είναι να δυσκολεύει την επιστροφή μας σε αυτό. Οπότε, πρέπει να ξαναβάλουμε την άσκηση σε προτεραιότητα,. Και, ακόμα και κρατώντας ημερολόγιο ως προς τις ημέρες που το επισκεπτόμαστε, να μην αφήσουμε να περάσει και πάλι μεγάλο χρονικό διάστημα μακριά από αυτό.

Σχετικές δημοσιεύσεις

Αφήστε ένα σχόλιο