Τι προσέχουν πρώτα οι καλεσμένοι στα σπίτια που πηγαίνουν

Οι επισκέψεις συγγενών και φίλων αυξάνονται καθώς οι γιορτές πλησιάζουν τα σπίτια θα πρέπει να είναι έτοιμα. Θα πρέπει να ετοιμάσετε εκείνα τα σημεία του σπιτιού που συνήθως πέφτει πρώτα το βλέμμα των καλεσμένων με την κατάλληλη πάντα ατμόσφαιρα:

Τη μυρωδιά του σπιτιού
Ναι, το πρώτο πράγμα που θα παρατηρήσουν ή καλύτερα θα νιώσουν, με το που θα πατήσουν οι επισκέπτες σας το πόδι τους στο σπίτι σας είναι η μυρωδιά του. Αν λοιπόν έχετε τηγανίσει ψάρια, έχει κάποιο σκυλάκι που δεν το μπανιαρίσατε πρόσφατα ή γενικά το σπίτι σας έχει μια βαριά μυρωδιά, καταρχάς ανοίξτε τα παράθυρα να μπει καθαρός αέρας και στη συνέχεια ανάψτε κεριά. Μια άλλη εναλλακτική για να αρωματίσετε όμορφα το σπίτι σας είναι να αφήσετε να σιγοβράσουν σε μια μικρή κατσαρολίτσα με νερό για λίγη ώρα, φλούδες πορτοκαλιών μαζί με κανέλα. Για να διατηρηθεί η μυρωδιά φροντίστε να ανάψτε το μάτι μισή ώρα πριν έλθουν οι καλεσμένοι σας.

Το… μπαρ
Το πρώτο πράγμα που θα προσφέρετε σε έναν καλεσμένο, ειδικά τις γιορτές, είναι ένα ποτό. Φροντίστε λοιπόν να έχετε τουλάχιστον τα απαραίτητα.

Τα λουλούδια
Αν το κάθε σπίτι χρειαζόταν μόνο ένα διακοσμητικό αυτό δεν θα ήταν άλλο από τα λουλούδια. Φροντίστε, λοιπόν, πριν έρθουν οι καλεσμένοι σας να εφοδιάσετε τα βάζα σας με λίγα φρέσκα λουλούδια και φυσικά να πετάξετε τυχόν μαραμένα. Οι γλάστρες με λουλούδια αποτελούν πάντα μια καλή επιλογή καθώς θα κοσμήσουν το χώρο σας για μεγαλύτερο διάστημα.

Την ακαταστασία
Ακόμη και αν δεν έχετε χρόνο να καθαρίσετε σίγουρα θα βρείτε λίγο χρόνο να συμμαζέψετε, πριν έλθουν οι καλεσμένοι σας. Πάρτε ένα δίσκο και μαζέψτε ότι άσχετο κυκλοφορεί στο σαλόνι και μαζί τα τηλεκοντρόλ και άλλα τηλεχειριστήρια.

Το μπάνιο
Πριν έλθουν οι επισκέπτες σας βεβαιωθείτε ότι το μπάνιο είναι καθαρό, υπάρχουν καθαρές πετσέτες και χαρτί υγείας.

Καθαρή είσοδος
Δεν είναι μόνο η πρώτη εικόνα του σπιτιού σας για τους καλεσμένους σας, αλλά και η τελευταία. Βάλτε σε τάξη τα παλτό και τις τσάντες σας, τις ομπρέλες σας και ότι άλλα τυχόν πράγματα έχετε εκεί.

– See more at: http://www.matrix24.gr/2016/11/ti-prosechoun-i-kalesmeni-prota-sta-spitia-pou-pigenoun/#sthash.WODy18NT.dpuf

Σχετικές δημοσιεύσεις

Αφήστε ένα σχόλιο