Αυτή είναι πλέον η πιο σύντομη πτήση στον κόσμο!

To μεγαθήριο Airbus Α380, το μεγαλύτερο εμπορικό αεροσκάφος του κόσμου, είναι ικανό να μεταφέρει 544 επιβάτες και να ταξιδέψει …μέχρι και 15.200 χιλιόμετρα. Ωστόσο, από τον επόμενο μήνα το εν λόγω αεροσκάφος αναμένεται να αξιοποιηθεί από την Emirates για μια λιγότερο χρονοβόρα διαδρομή: Από την Ντόχα, πρωτεύουσα του Κατάρ, στο Ντουμπάι – ένα ταξίδι μόλις 370 χιλιομέτρων.

Πρόκειται για τη συντομότερη διαδρομή στον κόσμο που θα διανύει ένα αεροσκάφος και ειδικά ένα Α380, η οποία θα διαρκεί λιγότερο από μία ώρα. Αξίζει να σημειωθεί ότι για να ξεμείνει το αεροσκάφος αυτό θα πρέπει να διανύσει τη διαδρομή αυτή 40 φορές.

To κολοσσιαίο αεροπλάνο θα κάνει το ντεμπούτο του την 1η Δεκεμβρίου και θα περιλαμβάνει 429 οικονομικές θέσεις, 76 business και 14 θέσεις πρώτης κατηγορίας.

Αξίζει να αναφερθεί ότι η Emirates διαθέτει 85 αεροσκάφη τύπου Α380, ενώ έχει παραγγείλει επιπλέον 57 αεροπλάνα, περισσότερα από κάθε άλλον φορέα.

Και παρόλο που αυτή η σύντομη πτήση του «superjumbo» αεροσκάφους θα αποτελεί ρεκόρ για την εταιρεία, αυτό δεν σημαίνει ότι μπορεί να φτάσει την αυστριακή People’s Viennaline, η οποία εκτελεί σήμερα τη συντομότερη πτήση στον κόσμο από το αεροδρόμιο St. Gallen–Altenrhein Airport της Ελβετίας με το Friedrichshafen Airport της Γερμανίας που διαρκεί μόλις οκτώ λεπτά! Η διαφορά, όμως, δεν είναι μόνο αυτή, καθώς η αυστριακή αεροπορική χρησιμοποιεί ένα άλλου είδους αεροσκάφους, το Embraer 170 το οποίο μπορεί να δεχθεί μέχρι και 76 επιβάτες.

Δείτε παρακάτω τις πιο σύντομες εμπορικές πτήσεις του κόσμου:

Γουέστρεϊ – Πάπα Γουέστρεϊ

Διάρκεια: Δύο λεπτά

Αεροπορική εταιρεία: Loganair

Xιλιόμετρα: 3,2

Κέιμαν Μπρακ – Νησιά Κέιμαν

Διάρκεια: 10 λεπτά

Αεροπορική εταιρεία: Cayman Airways

Χιλιόμετρα: 24,7

Τορόντο – Νιαγάρα

Διάρκεια: 12 λεπτά

Αεροπορική εταιρεία: Greater Toronto Airways

Χιλιόμετρα: 50

Καγιέ Τσάπελ – Καγιέ Κόλκερ

Διάρκεια: 15 λεπτά

Αεροπορική εταιρεία: Maya Island Air

Χιλιόμετρα: 7,8

Κάρπαθος – Κάσος

Διάρκεια: 15 λεπτά

Αεροπορική εταιρεία: Olympic Air

Χιλιόμετρα: 28

Σεν Κιτς – Νέβις

Διάρκεια: 15 λεπτά

Αεροπορική εταιρεία: LIAT

Χιλιόμετρα: 31
Πηγή
Tromaktiko

Σχετικές δημοσιεύσεις

Αφήστε ένα σχόλιο