Η ζωή στην Αθήνα εν μέσω καύσωνα

Οι υψηλές θερμοκρασίες καλά κρατούν αλλά οι Αθηναίοι και οι Αθηναίες δεν πτοούνται. Έχουν λάβει τα μέτρα τους και τώρα που είναι άδεια η πόλη μπορούν να κάνουν πολλά κερδίζοντας τη μάχη και με τον καύσωνα αλλά και με το χρόνο καθώς οι δρόμοι αρχίζουν να αδειάζουν και να δίνουν τη θέση τους σε όσους θέλοντας και μη, μένουν πίσω.

Ο σημαντικότερος λόγος που κρατάει στην Αθήνα τους περισσότερους μακριά από τις παραλίες εκτός Αττικής είναι η δουλειά, χωρίς αυτό να σημαίνει ότι η καθημερινότητα αυτή την περίοδο δεν τους επιτρέπει να έχουν καλοκαιρινή διάθεση και να απολαμβάνουν τα δώρα της καλύτερης για πολλούς εποχής του χρόνου.

Ο Αθήνα 9.84 βγήκε και πάλι στους δρόμους για να συναντήσει όλους εκείνους που μένουν και επιμένουν να είναι με το χαμόγελο πηγαίνοντας κυριολεκτικά και μεταφορικά κόντρα στον καιρό. Αυτό που τόνισαν πολλές φορές είναι η ευκολία στις μετακινήσεις με τα ΜΜΕ χωρίς άγχος. Οι νέοι αναφέρθηκαν στις ευκαιρίες που έχουν όταν φεύγουν από την εργασία τους απολαμβάνοντας πράγματα που σε ανάλογη περίπτωση τους προηγούμενους μήνες λόγω πολυκοσμίας μόνο απόλαυση δεν θα το έλεγες.

«Πάμε θέατρο. Παρακολουθούμε ταινίες στους θερινούς κινηματογράφους της Αθήνας. Πάμε με φίλους για καφέ ή για φαγητό κι έχουμε την πολυτέλεια να ακούμε αυτό που ο ένας θέλει να πει στον άλλο χωρίς να φωνάζουμε. Τα Σαββατοκύριακα πηγαίνουμε σε κοντινές παραλίες για να δροσιστούμε … Έχουμε ένα σωρό πράγματα να κάνουμε», τονίζουν ο Άκης και η Λένα φοιτητές και οι δύο στο Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών που δουλεύουν σερβιτόροι σε καφέ της πόλης.

«Όλοι είμαστε ευχαριστημένοι αρκεί να υπάρχει δουλειά», τόνισε ένας ταξιτζής που κινείται στο Κέντρο. «Οι δρόμοι είναι ανοιχτοί, έτσι οι πελάτες φτάνουν πιο γρήγορα στον προορισμό τους κι εμείς δεν νευριάζουμε κρατώντας το τιμόνι», καταλήγει ο κ. Φαίδωνας.

Στη στάση του λεωφορείου συναντήσαμε την κυρία Μερόπη ετών εβδομήντα η οποία, αν και μας παραπονέθηκε για τη ζέστη, τόνισε ότι βιάζεται να πάει τα ψώνια στο σπίτι και να πεταχτεί μέχρι την Λέσχη Φιλίας της γειτονιάς της στα Άνω Πετράλωνα. «Τα παιδιά μου έφυγαν για λίγες μέρες για το χωριό της νύφης μου στην προσηλιακή Μάνη. Εγώ δεν ήθελα να πάω μαζί τους γιατί δεν έχω κουράγιο για μετακινήσεις. Άλλωστε, οι φίλες μου είναι εδώ κι εγώ προτιμώ να πάω να πιω έναν καφέ να πούμε τα δικά μας αλλά και να ξεκουραστώ από τη φασαρία της καθημερινότητας από παιδιά κι εγγόνια παρά να πάω κάπου και να γυρίσω κουρασμένη», ανέφερε η κ. Μερόπη.

Αξίζει να σημειώσουμε ότι, έξι κλιματιζόμενες αίθουσες του δήμου Αθηναίων θα είναι ανοιχτές από σήμερα έως και την Παρασκευή 11 Αυγούστου από τις οκτώ το πρωί έως τις οκτώ το βράδυ.

Οι Λέσχες Φιλίας που θα είναι ανοιχτές είναι οι εξής:

1.Λέσχη Φιλίας Αγίου Παύλου: Μαμούρη και Δύμης, τηλ. 2108223946
2. Λέσχη Φιλίας Κουκακίου: Δράκου 26-28, τηλ. 2109232044
3. Λέσχη Φιλίας Άνω Πετραλώνων: Αιξονέων και Μυρμιδόνων, τηλ. 2103476398
4. Λέσχη Φιλίας Κολοκυνθούς: Αίμονος 9 και Άστρους, τηλ. 21051408777.
5. Λέσχη Φιλίας Αγίου Μελετίου: Ξεναγόρα
6, τηλ. 2108674900 6. Λέσχη Φιλίας Αμπελοκήπων: Πανόρμου και Βαθέος, τηλ.210 6459890

Οι πολίτες για οποιαδήποτε πληροφορία μπορούν να απευθύνονται όλο το 24ωρο στον τετραψήφιο τηλεφωνικό αριθμό του δήμου Αθηναίων 1595, ενώ όχημα της Δημοτικής Αστυνομίας θα βρίσκεται σε ετοιμότητα για τη μεταφορά σε κλιματιζόμενο χώρο, ατόμων που το έχουν ανάγκη.

Ο δήμος Αθηναίων ζητεί, επίσης,  από τους πολίτες να φροντίσουν ώστε να μείνουν καθαρές και δροσερές οι ποτίστρες που έχει τοποθετήσει σε 35 σημεία της Αθήνας, για τα αδέσποτα ζώα.

Δέσποινα Μπαρδάκου
athina984.gr

Σχετικές δημοσιεύσεις

Αφήστε ένα σχόλιο