Η ανανέωση του Μουσείου Μπενάκη στην Πειραιώς

Αλλαγμένος, πιο ζεστός και ανανεωμένος ο χώρος του Μουσείου Μπενάκη στην οδό Πειραιώς, με νέο κατάλογο και νέο μπαρ περιμένει τους επισκέπτες για τον περίπατο και το διάλειμμά τους σ εένα πολύ δημοφιλές σημείο της πόλης. Στις αλλαγές σημειώνονται τα καταπληκτικά, πρωτότυπα κοκτέιλ. Εξαιρετικός καφές. Νέες γεύσεις. Άλλα καινούργια πιάτα του Δειπνοσοφιστηρίου. Πολλά φυτά. Μεγάλα ξύλινα τραπέζια. Μουσική. Ζωντανή μουσική.

Επόμενη ανανέωση, το Πωλητήριο. Ο χώρος ‘αλλαξε, και δόθηκε μεγαλύτερη έμφαση και περισσότερο χώρο στο ντιζάιν. Νέοι έλληνες δημιουργοί. Νέοι ξένοι δημιουργοί. Νέες συνεργασίες. Έμπειροι τεχνίτες με νέους σχεδιαστές. Νέα αντικείμενα. Νέα βιβλία. Νέες εκθέσεις δημιουργών.

Το μουσείο στοχεύει και σε ανανεωμένο κοινό. Στο κοινό που ενδιαφέρεται να δει, να ακούσει, να συζητήσει, να ανταλλάξει απόψεις και εμπειρίες, να καθίσει βολικά, να πιει, να φάει, να κάνει τις αγορές του, να περάσει καλά. Αλλά και στο κοινό που αν θελήσει, μπορεί να δει παράλληλα του κόσμου τις εκθέσεις, να ανοίξει και άλλους ορίζοντες στη σκέψη του.

Τελικά μάλλον μιλάμε για τον πιο ενδιαφέροντα, για τον πιο φιλόξενο, για τον πιο ζωντανό, για το πιο πολυδιάστατο… μιλάμε για το καλύτερο σημείο συνάντησης στην Αθήνα.

Την Παρασκευή 4 Νοεμβρίου 2016, στις 20:30, το Μουσείο Μπενάκη εγκαινιάζει τους ανανεωμένους του χώρους, τού Café-Bar και πωλητηρίου, με ζωντανή μουσική, performances, γευστικές εκπλήξεις και ειδικές τιμές στα κοκτέιλ.
H μόδα συναντά τη μαγειρική με το σετ από σφραγίδες κουζίνας Designer Baking. Τα εικονικά μοτίβα Pied De Poule και Tweed – Ψαροκόκαλο μεταμορφώνουν το ψωμί, τα μπισκότα και τις πίτες σε μικρά θαύματα “υψηλής μαγειρικής”. Οι STUDIOLAV θα παρουσιάσουν μια νέα συλλογή από Coutoure Biscuits μέσω ενός εργαστηρίου στο Μουσείο Μπενάκη.
Αντλώντας έμπνευση από την πλαστικότητα της άμμου και τα καλοκαιρινά παιχνίδια στην παραλία, οι Greece Is For Lovers παρουσιάζουν μια διεγερτική πρόταση σερβιρίσματος ενός κλασικού Ελληνικού επιδορπίου.

Σχετικές δημοσιεύσεις

Αφήστε ένα σχόλιο