ΚΤΕΟ: Προθεσμία τέλος! Ποια είναι τα πρόστιμα

Την Τρίτη (20/10) έληξε και επίσημα η παράταση που είχε δοθεί στους οδηγούς ΙΧ αυτοκινήτων, δικύκλων και φορτηγών, προκειμένου να περάσουν τα οχήματά τους από τεχνικό έλεγχο ΚΤΕΟ.

Σύμφωνα με όσα έχουν κυκλοφορήσει, παράταση στην προθεσμία για έλεγχο των οχημάτων, η οποία έληξε χθες Τρίτη δεν πρόκειται να δοθεί. Αυτό πρακτικά σημαίνει ότι όσοι το αμέλησαν, θα βρεθούν ενώπιον… μεγάλων προστίμων.

Συγκεκριμένα, θα χάσουν το μπόνους απαλλαγής από το 50% του προστίμου καθυστέρησης (άρα τους περιμένει να πληρώσουν επιπλέον 32 ευρώ όταν πάνε εκ των υστέρων για έλεγχο), ενώ το πρόστιμο της Τροχαίας είναι ιδιαίτερα υψηλό, καθώς φτάνει τα 400 ευρώ. Βέβαια, στην περίπτωση προστίμου από την Τροχαία, ο οδηγός έχει μια ευκαιρία να μειώσει το ποσό που θα πληρώσει στα 50 ευρώ, αν μέσα σε δέκα ημέρες περάσει το όχημά του από έλεγχο και προσκομίσει το αποδεικτικό του τεχνικού ελέγχου. Να σημειωθεί ότι από την 1η Ιανουαρίου του 2016 το πρόστιμο για τη μη διενέργεια ελέγχου ΚΤΕΟ θα φτάσει τα 150 ευρώ και ο εντοπισμός των εκπρόθεσμων θα γίνεται μέσω ηλεκτρονικής διασταύρωσης και βεβαίωσης της ΔΟΥ.

Σχετικές δημοσιεύσεις

Αφήστε ένα σχόλιο