Πως να οργανώσετε την κουζίνα σας με γυάλινα βαζάκια

Τα γυάλινα βαζάκια μπορούν να γίνουν ο καλύτερός σας φίλος στην κουζίνα, ειδικά όταν πρόκειται για την οργάνωσή της Μπορείτε να εκμεταλλευτείτε κάθε βαζάκι σε κάθε μέγεθος για να έχετε τα πάντα όμορφα τακτοποιημένα και σε τάξη.

Είμαστε σίγουροι πώς θα τις λατρέψετε τις ιδέες που ακολουθούν! Γι’ αυτό μην χάνετε χρόνο και ξεκινήστε να οργανώνετε την κουζίνα με βαζάκια σήμερα κιόλας.

Προετοιμασία φαγητού

Αφού αγοράσετε τα λαχανικά σας, όπως το μαρούλι, πλύντε το, ψιλοκόψτε το και αποθηκεύστε το σε γυάλινα βαζάκια μέσα στο ψυγείο. Με αυτόν τον τρόπο ανά πάσα στιγμή μπορείτε να το πάρετε από τα βαζάκια και να φτιάξετε αστραπιαία μια σαλάτα για να φάτε. Όσο περισσεύει μπορείτε να το αποθηκεύσετε και πάλι στο βάζο, ενώ μπορεί να διατηρηθεί έτσι φρέσκο για μια εβδομάδα. Το ίδιο μπορείτε να κάνετε και με τις ντομάτες σας, αφού τις πολτοποιήσετε, για να έχετε πάντα φρέσκια ντομάτα στο ψυγείο σας.

Χρησιμοποιήστε ένα γυάλινο βαζάκι για να αποθηκεύετε αντικείμενα, όπως τις χάρτινες βάσεις για κεκάκια. Σίγουρα, οι χάρτινες, λεπτές βάσεις θα χάνονταν και θα απλώνονταν μέσα σε ένα συρτάρι, ενώ με αυτόν τον τρόπο θα μπορείτε να τις έχετε οργανωμένες και να τις εντοπίζετε εύκολα, όταν τις ψάχνετε.

Τρόφιμα

Οργανώστε τα ντουλάπια σας με γυάλινα βαζάκια μέσα στα οποία θα έχετε τοποθετήσει το ρύζι, τα μακαρόνια, τα όσπρια και τα δημητριακά σας. Οι τροφές αυτές δεν χαλούν, ενώ η αποθήκευσή τους σε ένα γυάλινο βαζάκι σας επιτρέπει να βρίσκετε αμέσως αυτό που ψάχνετε ή να ελέγχετε την ποσότητά του. Ακόμη, αν αφήνετε τα τρόφιμα αυτά στις πλαστικές συσκευασίες μέσα στις οποίες τα αγοράζετε, υπάρχει κίνδυνος να σας χυθούν στο πάτωμα, αφού ανοίξετε τη σακούλα και τα αποθηκεύσετε έτσι στο ντουλάπι σας.

Σχετικές δημοσιεύσεις

Αφήστε ένα σχόλιο