«Στα μαχαίρια» δήμος Αθηναίων και Γ. Πατούλης

Να επιλέξει αν «ενεργεί ως επικεφαλής των εκπροσώπων της Τοπικής Αυτοδιοίκησης και εργάζεται για την ενίσχυσή της, προς όφελος της κοινωνίας, ή αντιθέτως πολιτεύεται ως συνδικαλιστικός εκπρόσωπος εργαζομένων που αξιώνουν να πληρώνονται μεν ως δημόσιοι υπάλληλοι, αλλά να μην είναι υποχρεωμένοι να τηρούν οποιοδήποτε ωράριο»,καλεί τον πρόεδρο της ΚΕΔΕ Γ. Πατούλη, ο δήμος της Αθήνας μe ανακοίνωσή του.

Αιτία για την ανακοίνωση, υπήρξε η συνάντηση που είχε ο κ. Πατούλης με τη διπλή ιδιότητά του, εκείνης του προέδρου της ΚΕΔΕ και εκείνης του προέδρου του Ιατρικού Συλλόγου Αθηνών (ΙΣΑ), με το προεδρείο του Συλλόγου Ιατρών για τα πολυιατρεία του δήμου Αθηναίων.

Μετά τη συνάντηση, η ΚΕΔΕ εξέδωσε ανακοίνωση στην οποία ανέφερε ότι οι συνθήκες εργασίας είναι «επικίνδυνες για την δημόσια υγεία και την ασφάλεια ασθενών και εργαζομένων» και εγκαλούσε τη διοίκηση τους «αντί να αναλώνεται σε άστοχες πρακτικές, να εστιάσει στην προσπάθεια επίλυσης τους». Στην ανακοίνωσή του, ο δήμος Αθηναίων επισημαίνει ότι «οι ανακοινώσεις της Κεντρικής Ένωσης Δήμων Ελλάδας και του Ιατρικού Συλλόγου Αθηνών υπογράφονται από το ίδιο πρόσωπο, το οποίο, όχι μόνο τελεί σε εμφανή σύγκρουση καθηκόντων, αλλά υιοθετεί άκριτα καταγγελίες συντεχνιακού χαρακτήρα, οι οποίες οφείλονται στην προσπάθεια του δήμου Αθηναίων να βάλει τάξη στο ωράριο εργασίας του ιατρικού προσωπικού».

Επίσης, τονίζει ότι ο «δήμος Αθηναίων αντιμετωπίζει τη λειτουργία των δημοτικών ιατρείων με αίσθημα ευθύνης και είναι σταθερά προσανατολισμένος στη θεσμική και λειτουργική τους αναβάθμιση».

Σχετικές δημοσιεύσεις

Αφήστε ένα σχόλιο