4 ζεστά ροφήματα που θα απογειώσουν τα φθινοπωρινά σου απογεύματα

-Ζεστό τσάι με γάλα και μυρωδικά

Υλικά για 4 κούπες

8 σπόρια κάρδαμο

8 γαρίφαλα

4 κόκκοι μαύρο πιπέρι

2 ξυλάκια κανέλας

1 κομμάτι 2.5 εκ. τζίντζερ τριμμένο

2 φλυτζάνια γάλα

4 σακουλάκια μαύρο τσάι

Εκτέλεση

Χτυπάς στο γουδί το κάρδαμο, το γαρίφαλο και το μαύρο πιπέρι και ρίχνεις το μείγμα σε ένα κατσαρολάκι, μαζί με τα ξυλάκια κανέλας, το τζίντζερ, το γάλα και 2 κούπες νερό. Ανακατεύεις και βράζεις καλά το μείγμα σε μέτρια φωτιά· μόλις πάρει μια βράση, βγάζεις την κατσαρόλα από τη φωτιά, ρίχνεις τα σακουλάκια τσαγιού για 10 λεπτά, στραγγίζεις και είναι έτοιμο για σερβίρισμα. Μπορείς να προσθέσεις αν θέλεις ζάχαρη ή μέλι.

-Ζεστός μηλίτης

Υλικά

1 πορτοκάλι

2 λίτρα μηλίτη (όχι χυμό μήλου)

2 κ.σ μέλι

5 κόκκους μπαχάρι (σαν αυτό που βάζεις στον κιμά για τα μακαρόνια)

6 γαρίφαλα

Μια πρέζα μοσχοκάρυδο

1 κομμάτι 2.5 εκ. τζίντζερ τριμμένο

8 ξυλάκια κανέλας

Εκτέλεση

Ξεφλουδίζεις αρχικά το πορτοκάλι προσεκτικά με ένα μαχαίρι σε μακριές λωρίδες και το ρίχνεις σε ένα κατσαρολάκι, στο οποίο ζεσταίνεις (Προσοχή, ΔΕΝ βράζεις) το μηλίτη, το μέλι, το μπαχάρι, το γαρίφαλο, το μοσχοκάρυδο και το τζίντζερ για 30 λεπτά. Μόλις ετοιμαστεί σερβίρεις με κουτάλα.

-Μεξικάνικη πικάντικη ζεστή σοκολάτα

Υλικά

4 φλυτζάνια γάλα

1/4 φλ. κακάο

1 κ.γ κανέλα

1/2 κ.γ εκχύλισμα βανίλιας

1/4 κ.γ τσίλι σε σκόνη

1 πρέζα μοσχοκάρυδο

1 πρέζα πιπέρι καγιέν

Για σερβίρισμα: σαντιγί, marshmallows, σιρόπι σοκολάτας

Εκτέλεση

Ρίχνεις όλα τα υλικά σε ένα κατσαρολάκι και τα βράζεις σε μέτρια φωτιά, ανακατεύεις συχνά για να μην κολλήσει. Σερβίρεις με όποια toppings θέλεις.

-Ζεστό κρασί με cranberries

Υλικά

1 1/2 φλ, χυμό cranberry

1/2 φλ. ζάχαρη

2 ξυλάκια κανέλα

2 κομμάτια αστεροειδή γλυκάνισο

3 φλ. κόκκινο ξηρό κρασί

1/2 φλ. φρέσκα cranberries

Εκτέλεση

Βράζεις σε μέτρια φωτιά το χυμό, τη ζάχαρη, την κανέλα και τον γλυκάνισο για 15 λεπτά και στη συνέχεια προσθέτεις το κρασί και τα cranberries· αφήνεις για 10 ακόμη λεπτά και σερβίρεις όσο είναι ζεστό.

Σχετικές δημοσιεύσεις

Αφήστε ένα σχόλιο