Η χρονιά πλησιάζει στο τέλος της και σιγά σιγά ξεκινούν οι …καλές υποσχέσεις στον εαυτό σου. «Τέλος, ξεκινάω γυμναστήριο» ή «τον επόμενο χρόνο θα προσέξω τη διατροφή μου», “θα κόψω το κάπνισμα” κλπ.
Μήπως ήρθε η ώρα να κάνεις πράξη τις υποσχέσεις σου αλλά ερωτήματα όπως: “Πώς θα φαίνομαι με τη φθαρμένη φόρμα μου”, “τι θα πει για τη φυσική μου κατάσταση η υπόλοιπη τάξη”, “μήπως δείχνω πολύ παχιά με το κολάν” σε κάνουν διαρκώς να αναβάλλεις την εγγραφή σου;
Μην ανησυχείς! Αυτές και άλλες πολλές απαισιόδοξες σκέψεις έχουν περάσει από το μυαλό όλων μας. Δες όμως, συγκεκριμένα τι μπορείς να κάνεις.
1. “Θα κρυφτώ πίσω πίσω στην αίθουσα”
Κάπου incognito στην αίθουσα και όλα θα περάσουν; Στην πραγματικότητα κάνεις πιο πολύ κακό παρά καλό στον εαυτό σου. Καλό θα είναι, τουλάχιστον στο πρώτο μάθημα, να βρίσκεσαι όσο το δυνατόν πιο κοντά στο γυμναστή και αν γίνεται και κοντά σε καθρέφτη για να έχεις πλήρη εικόνα των κινήσεών σου.
2. “Ωχ! Οι άλλες είναι κορμάρες”
Στην πραγματικότητα ναι, είναι κορμάρες. Αλλά και αυτές κάπως το δημιούργησαν το κορμί. Και το πιθανότερο είναι με σκληρή δουλειά και ιδρώτα. Άρα αντί να σε αποθαρρύνει η εικόνα τους καλύτερα να γίνει το κίνητρό σου.
3. “Δεν έχω τα κατάλληλα ρούχα”
Και φυσικά δεν είναι εποχή για ξοδέματα. Πολλές γυναίκες ακολουθούν την ασφαλή οδό επιλέγοντας μαύρα ρούχα από την κορυφή ως τα νύχια. Αν δεν σου αρέσει το total black μπορείς να συνδυάσεις τα μαύρα παντελόνια ή κολάν με πιο ανοιχτόχρωμα μπλουζάκια.
4. “Αυτός ο προπονητής είναι πολύ απαιτητικός”
Οι γυμναστές συχνά διαθέτουν εκτός από φουσκωμένους μύες και μια κάπως απαιτητική στάση. Μη ντραπείς να μιλήσεις μαζί του και να του εξηγήσεις τους φόβους αλλά και τις προσωπικές ανάγκες σου. Επιπλέον, δημιουργώντας μια καλή σχέση μαζί του αυξάνεις τις πιθανότητες να ασχοληθεί μαζί σου λίγο περισσότερο.
5. “Τι κάνει άραγε αυτό το μηχάνημα;”
Ο μηχανικός εξοπλισμός των γυμναστηρίων, όπως για παράδειγμα το κωπηλατικό ή το ελλειπτικό μηχάνημα μπορεί να σου θυμίζει απλώς την πρώτη σου σχολική εκδρομή σε εργοστάσιο. Κανένα άγχος. Μπορείς, τουλάχιστον για τις πρώτες φορές, να εμφανιστείς στην αίθουσα πολύ νωρίς το πρωί και να ζητήσεις ένα “ιδιαίτερο” μάθημα από τον γυμναστή που βρίσκεται εκεί.
6. “Είμαι άχαρη και χωρίς ρυθμό”
Εκείνη τη στιγμή σημασία έχει απλώς το ότι κινείσαι και όχι το πως κινείσαι. Άλλωστε, να είσαι σχεδόν σίγουρη ότι κανείς δεν σε κοιτάζει καθώς και οι υπόλοιποι ασχολούνται με το πως θα βρουν το δικό τους ρυθμό!
EXTRA TIP: Βάλε μικρούς στόχους στην αρχή. Στα κιλά που θες να χάσεις, στο βαθμό δυσκολίας των ασκήσεων, στον αριθμό των push-ups, σε όλα. Δεν κάνεις τίποτα λάθος στο γυμναστήριο, αρκεί που είσαι εκεί!