(*) Η εκτέλεση για όλα τα ζεστά κρασιά είναι ίδια, τα υλικά αλλάζουν μόνο σε κάθε περίπτωση: Βάζουμε κρασί, χυμό, αλκοόλ και αρωματικά σε ένα κατσαρολάκι, το οποίο ζεσταίνουμε σε χαμηλή φωτιά, προσέχοντας να μην βράσει, για 20 έως 30 λεπτά. Όσο περισσότερο το αφήσουμε στη φωτιά, τόσο πιο δυνατή θα είναι η γεύση των αρωματικών και των μπαχαρικών μας.
#1: Το κλασικό
2 μπουκάλια Merlot (κόκκινο κρασί), ¼ φλ. Μπράντι, ½ φλ. ζάχαρη, 1 πορτοκάλι κομμένο σε ροδέλες (με τη φλούδα του), 2 ξυλάκια κανέλας, 2 αστεροειδείς γλυκάνισους
#2: Το λευκό
2 μπουκάλια Riesling (λευκό κρασί), 1 φλ. χυμό αχλάδι, 1 φλ. βότκα, 2 αστεροειδείς γλυκάνισους, 1 ξυλάκι βανίλιας, 1 μικρή ρίζα τζίντζερ φρεσκοκαθαρισμένη (ολόκληρη, όχι τριμμένη)
#3: Το μελένιο
2 μπουκάλια Chardonnay (λευκό κρασί), 1 μήλο κομμένο σε φέτες (με τη φλούδα του), 3 λωρίδες ξύσμα λεμονιού, 1 φλ. λικέρ μελιού, 2 ξυλάκια κανέλας, 2 γαρύφαλλα
#4: Το εσπεριδοειδές
2 μπουκάλια Syrah (κόκκινο κρασί), 8 λωρίδες ξύσμα πορτοκαλιού, 4 λωρίδες ξύσμα λεμονιού, 4 χοντρούς κόκκους πιπέρι, 4 γαρύφαλλα, 2 ξυλάκια κανέλλας, ½ φλ. ζάχαρη
#5: Το κερασάκι στην τούρτα
2 μπουκάλια Zinfandel (κόκκινο κρασί), 1 φλ. λικέρ κεράσι, 1/3 φλ. αποξηραμένα κεράσια, 2 ξυλάκια κανέλλας, 2 αστεροειδείς γλυκάνισους, 1-2 κ.σ. χυμό λεμόνι
#6: Ο μηλίτης
2 λίτρα μηλίτη, 2 ξυλάκια κανέλλας, 2 γαρύφαλλα, 2 χοντρούς κόκκους μπαχαριού, 1 φλ. spiced ρούμι