Το βήμα της μετακόμισης είναι αρκετά σοβαρό και αγχώνει πολλά ζευγάρια, κάτι απολύτως φυσιολογικό γιατί πρέπει να μπεις στη διαδικασία να συζήσεις με κάποιον άνθρωπο που ενδεχομένως διαφέρει πολύ από σένα στις καθημερινές του συνήθειες.
(Κάπου εδώ να πούμε πόσο σημαντικό είναι να περνάς χρόνο στο σπίτι του άλλου, μόνο έτσι θα μάθεις αν είναι ο τύπος που πετάει την κάλτσα κάτω από τον καναπέ ή αν περνάει 5 φορές με χλωρίνη το καπάκι του μπάνιου).
Για να μην βρεθείς λοιπόν προ εκπλήξεως, καλό είναι να κάνετε μια καλή κουβέντα και να τον ρωτήσεις τα εξής 4 πράγματα.
1. Πώς θα μοιραστούν τα έξοδα;
Επειδή είναι κρίμα να τσακωθείτε όταν έρθει η ΔΕΗ και τα κοινόχρηστα καλό είναι να έχετε ξεκαθαρίσει από πριν πώς θα μοιραστείτε τα πάγια έξοδα του σπιτιού.
2. Πώς θα περνάτε τον ελεύθερό σας χρόνο;
Προφανώς δεν μπορείς να βγάλεις χρονοδιάγραμμα για τον ελεύθερο χρόνο που θα έχετε ως ζευγάρι, αλλά αν ο σύντροφός σου θέλει να περνάει τα σαββατοκύριακά του λιωμένος στον καναπέ με σειρές, αγώνες και φαγητό ενώ εσύ θέλεις να πηγαίνετε βόλτες και να τρώτε έξω μάλλον- ΜΑΛΛΟΝ θα έχετε πρόβλημα. Ένας μικρός συντονισμός και λίγοι συμβιβασμοί και όλα λύνονται.
3. Ποιος θα κρατήσει/ πετάξει τι από αυτά που ήδη έχει;
Αν μετακομίσει ο ένας στο σπίτι του άλλου η κατάσταση είναι λίγο πιο περίπλοκη, καθώς το σπίτι (καλώς ή κακώς) θα ανήκει για πάντα σε αυτόν και ο άλλος θα είναι ο guest. Ιδανικά μετακομίζετε σε ένα καινούριο σπίτι ώστε να μην έχετε αυτό το θέμα, αλλά σε κάθε περίπτωση το κλειδί είναι ο συμβιβασμός. Θυμάσαι το επεισόδιο στα Φιλαράκια με την πολυθρόνα του Chandler; Κάπως έτσι.
4. Ποιος θα κάνει δουλειές;
Συνήθως ένας από τους δύο είναι ο μανιακός με την καθαριότητα κάτι που οδηγεί συχνά σε καβγάδες και μπλεξίματα γιατί ο πιο τσαπατσούλης ξεχνιέται και δεν συμμετέχει στις δουλειές. Η λύση είναι μια· εβδομαδιαίο πρόγραμμα, όσο παιδιάστικο και αν σου ακούγεται μόνο έτσι θα μπείτε στο τρυπάκι ότι μοιράζεστε τις βαρετές δουλειές του σπιτιού.