Τα γευστικά και αγαπημένα όλων αμύγδαλα, αποτελούν το ξηρό καρπό με τα περισσότερα οφέλη.
Είναι ο ξηρός καρπός που πρέπει να τρώμε όλοι, ανεξαρτήτως ηλικίας και βάρους.
Συγκεκριμένα:
1. Βοηθούν αποδεδειγμένα στην μείωση της χοληστερίνης.
2. Σύμφωνα με μελέτες, όσοι εμπεριέχουν στην καθημερινή διατροφή τους αμύγδαλα γύρω στις 5 φορές την εβδομάδα έχουν λιγότερες πιθανότητες για καρδιακό επεισόδιο.
3. Περιέχουν φώσφορο που συμβάλλει στην «ενδυνάμωση» των οστών και των δοντιών.
4. Η βρώση αμυγδάλων μειώνει τα επίπεδα σακχάρου στο αίμα.
5. Περιέχουν συστατικά όπως τη ριβοφλαβίνη και L-καρνιτίνη, που συνεισφέρουν στη σωστή λειτουργία τουεγκεφάλου.
6. Είναι ευεργετικά για το νευρικό σύστημα.
7. Είναι ένας ξηρός καρπός που βοηθά στην απώλεια βάρους, αφού περιέχει υγιή λίπη.
Αντιοξειδωτικά και καρκίνος
Τα αμύγδαλα είναι πλούσια σε αντιοξειδωτικά, όπως η βιταμίνη Ε που συμβάλει στην πρόληψη του οξειδωτικού στρες στα κύτταρα. Το οξειδωτικό στρες βλάπτει τα μόρια των κυττάρων, οδηγώντας σταδιακά σε γήρανση και ασθένειες όπως καρκίνο. Τα αντιοξειδωτικά όμως των αμυγδάλων και άλλων τροφίμων προστατεύουν τις κυτταρικές μεμβράνες από τις αλλοιώσεις που προκαλεί το οξειδωτικό στρες με αποτέλεσμα να “θωρακίζουν” τον οργανισμό απέναντι στον καρκίνο.
Για το λόγο αυτό δεν έχουμε παρά να τα εντάξουμε όλοι-μικροί και μεγάλοι- στη διατροφή μας!
Μάλιστα, καλό θα ήταν να προτιμάτε τα ανάλατα αμύγδαλα που είναι ακόμα πιο υγιεινά.