Ανακύκλωσε έξυπνα τα δώρα των γιορτών που δεν θέλεις!

Οι γιορτές τελείωσαν και κάτω από το δέντρο έχουν μείνει ελάχιστα -αν όχι καθόλου- δώρα για να ανοιχτούν. Τι συμβαίνει όμως με αυτά που έχεις λάβει αλλά δεν σε ενθουσίασαν; Υπάρχουν και άλλες λύσεις εκτός από την αλλαγή. Για δες…
Πόσες φορές δεν έχει τύχει να σου φέρουν ένα δώρο που δεν σου αρέσει ή δεν χρειάζεσαι ή έχεις ήδη; Ειδικά τώρα μετά το τέλος της εορταστικής περιόδου, όλο και πιο έντονο είναι το πρόβλημα. Και το ερώτημα που προκύπτει, λοιπόν, εύλογο: “Τι το κάνω τώρα;” Το σίγουρο είναι ότι δεν το πετάς. Υπάρχουν δύο εναλλακτικές: Ή το χαρίζεις ή το δωρίζεις.

Στην πρώτη περίπτωση, το δίνεις σε κάποιον δικό σου άνθρωπο απλά κι όμορφα, εξηγώντας και ακριβώς τι έχει έχει συμβεί!

Στη δεύτερη, δεν εξηγείς τίποτα, αλλάζεις το περιτύλιγμα και το… ανακυκλώνεις ως δικό σου δώρο. Χρειάζεται όμως μεγάλη προσοχή για να μη βρεθείς εκτεθειμένη.

Θέμα σχέσεων: Πρώτα πρώτα πρέπει να προσέξεις ο παραλήπτης του δώρου και ο αρχικός δωρητής του να μην έχουν άμεση -για να μην πω και έμμεση- σχέση. Μόνο έτσι θα αποκλείσεις την οποιαδήποτε δυσάρεστη έκπληξη του τύπου “Τι μου θυμίζει, τι μου θυμίζει;”

Προσοχή στην κάρτα: Πριν τυλίξεις ξανά το δώρο, έλεγξε καλά να μην αφήσεις μέσα καμία κάρτα. Για φαντάσου την Μαρία να ανοίγει το Χριστουγεννιάτικο δώρο που της έδωσε η φίλη της η Ελένη και να διαβάζει στην κάρτα “Ευτυχισμένα γενέθλια, Ελένη. Με αγάπη, Ζωή”. Όχι και το καλύτερο, έτσι;

Γαμήλια δώρα: Σε περιπτώσεις δώρων που έχεις λάβει μαζικά, όπως για παράδειγμα στον γάμο σου, χρειάζεται ακόμη μεγαλύτερη προσοχή. Ας υποθέσουμε ότι πήρες 5 αποχυμωτές ή 4 τοστιέρες. Ή μερικά διακοσμητικά που δεν ξέρεις ποιος σου τα έδωσε, που δεν έχουν κάρτα αλλαγής, ή έστω την κάρτα του καταστήματος από όπου αγοράστηκαν. Μερικά θα αλλάξεις, μερικά θα χαρίσεις. Το νου σου, όμως. Δώρα που δεν έχουν κάρτα και δεν είσαι σίγουρη ποιος σου τα έδωσε, δεν προωθούνται ποτέ. Είναι πολύ πιθανό να καταλήξουν σε λάθος χέρια. Χάρισέ τα καλύτερα σε δικούς σου ανθρώπους λέγοντάς τους ακριβώς από πού προέρχονται. Θα “πιάσουν τόπο” σίγουρα.

Οργάνωση πάνω από όλα: Αν θέλεις να είσαι έτοιμη για όλα, μπορείς να προχωρήσεις την όλη οργάνωση ένα βήμα παραπάνω. Καθιέρωσε έναν χώρο σε κάποια ντουλάπα ή στην αποθήκη τον οποίο θα αφιερώσεις σε αυτή την ξεχωριστή ανακύκλωση. Μόλις λαμβάνεις ένα δώρο που δεν θέλεις να κρατήσεις και αξιολογείς ότι μπορεί να προωθηθεί αξιοπρεπέστατα, σημείωσε σε ένα χαρτί την ημερομηνία και την αφορμή του, όπως και το όνομα εκείνου που σου το έδωσε και βάλ’ το μέσα στη σακούλα του. Ταυτόχρονα έχε και μια συγκεντρωτική λίστα την οποία θα ενημερώνεις κάθε φορά με καθετί καινούριο. Με αυτό τον τρόπο θα ξέρεις τι έχεις ανά πάσα στιγμή και θα κάνεις το πρόγραμμά σου αναλόγως.

Σχετικές δημοσιεύσεις

Αφήστε ένα σχόλιο