10 σοφοί τρόποι για να νιώσεις χαρούμενη

Πώς θα γίνει να ”καρφωθεί” ένα πελώριο χαμόγελο στα χείλη σου 1 Φάε ένα κομμάτι μαύρης σοκολάτας. Η τρυπτοφάνη που περιέχεται στη σοκολάτα βοηθά στην παραγωγή της σεροτονίνης (aka ορμόνη της ευτυχίας).

2. Χαμογέλασε. Μπορεί να ακούγεται κοινότοπο αλλά πιάνει. Συχνά το ξεχνάμε αλλά οι έρευνες έχουν δείξει πως ακόμα και ελάχιστα δευτερόλεπτα χαμόγελου αλλάζουν τη σύσταση του εγκεφάλου.

3. Τρέχα. Μία 30λεπτη βόλτα με αθλητικά παπούτσια, έστω στο τετράγωνό σου, μπορεί να σε βοηθήσει να αλλάξεις διάθεση.

4. Κοιμήσου 1 ώρα νωρίτερα. Η έρευνα δείχνει ότι όσες γυναίκες δεν κοιμούνται επαρκώς (λέγε με 7ώρο) παρουσιάζονται λιγότερο αισιόδοξες.

5. Παίξε με το κατοικίδιό σου. Ακόμα κι αν έχεις ελάχιστο ελεύθερο χρόνο κάθισε το ζωάκι σου. Η αγκαλίτσα με το σκύλο σου είναι ισχυρό και πάνω απ’ όλα φυσικό αντικαταθλιπτικό. Το λένε και οι έρευνες.

6. Μάθε κάτι νέο. Μία νέα ασχολία θα σε κάνει να νιώσεις πιο ολοκληρωμένη και θα δώσει ώθηση στη διάθεσή σου.

7. Τραγούδα. Ναι, ακόμα κι αν είσαι φάλτσα. Ναι, ακόμα κι αν δεν θυμάσαι κανένα στίχο όπως η φίλη μου η Ματίνα. Το τραγούδι μειώνει το άγχος αποδεδειγμένα.

8. Κάνε παράπονα. Το να είσαι ευτυχής συνεπάγεται να είσαι ειλικρινής. Πες όσα σε ενοχλούν και αμέσως θα ξελαφρώσεις.

9. Φάε μία πίκλα και μείωσε το άγχος που σου προκαλούν οι κοινωνικές επαφές. Δεν αστειεύομαι.

10. Πλύνε το πρόσωπό σου. Βρες λίγο χρόνο μόνο για εσένα ό,τι κι αν σημαίνει αυτό. Κάνε μία μάσκα, πήγαινε κομμωτήριο, διάβασε το βιβλίο που παιδεύεις από το καλοκαίρι.

Σχετικές δημοσιεύσεις

Αφήστε ένα σχόλιο