Υπάλληλος του Δήμου Αθηναίων χτυπούσε τις… κάρτες 22 συναδέλφων της!

Υπάλληλος του Δήμου Αθηναίων χτυπούσε την κάρτα εισόδου-εξόδου 22 συναδέλφων της που πληρωνόντουσαν καθώς απολάμβαναν τον καφέ τους ή τα ψώνια τους. Η «αντιπρόσωπος» της λούφας …μετατέθηκε σε άλλη υπηρεσία… και θα επωμιστεί η ίδια τυχόν ευθύνες… Οι 22 λουφαδόροι, οι Προϊστάμενοι, οι Ελεγκτές, οι Επιθεωρητές και συνάδελφοι των αόρατων 22… όλοι πεντακάθαροι.

Που να πάει το μυαλό τους ότι γίνονται τέτοια πράγματα; Πάντως αν υπάρχει κάποιος νόμος που τηρούν πολύ αυστηρά πολλοί δημόσιοι υπάλληλοι είναι ο …αντικαπνιστικός νόμος. Τηρώντας με θρησκευτική ευλάβεια αυτόν τον νόμο …βρίσκονται τουλάχιστον τις μισές ώρες εργασίας, όχι απλά εκτός θέσης …αλλά κι εκτός του κτιρίου στο οποίο εργάζονται. Έτσι βοηθούν στην προστασία της υγείας των πολιτών που επισκέπτονται τις Δημόσιες Υπηρεσίες και παράλληλα στερούν από το Δημόσιο τα χρήματα για να προσληφθούν γιατροί και να αγοραστούν φάρμακα …λόγοι για τους οποίους πεθαίνουν περισσότεροι Έλληνες πλέον από ότι λόγω του καπνίσματος.

Διαβάζουμε σχετικά στο “NEWPOST”:
 Πρόκειται για γεγονός που κατά καιρούς συναντά κανείς στο πολύπαθο αλλά και δαιμόνιο ελληνικό δημόσιο αλλά ουδενός το αυτί ιδρώνει. Ή μάλλον οι συνέπειες για τους επίορκους δημοσίους υπαλλήλους είναι περιορισμένες έως ασήμαντες.
Διοικητική υπάλληλος που υπηρετούσε στα γραφεία του Δήμου Αθηναίων στην οδό Λιοσίων είχε φροντίσει να παράσχει τον περασμένο Ιούλιο,εν μέσω καλοκαιριού, μίνι διακοπές σε 22 συναδέλφους της παρότι βρίσκονταν κανονικά στην εργασία τους και δεν απουσίαζαν με κανονική άδεια.
Κάθε πρωί και κάθε απόγευμα του Ιουλίου φρόντιζε να χτυπά τις ηλεκτρονικές κάρτες εισόδου και εξόδου στην εργασία τους έτσι ώστε οι κοπανατζήδες υπάλληλοι να είναι πλήρως καλυμμένοι εντός του ωραρίου τους.
Ωστόσο η ενέργειά της έγινε αντιληπτή ένα απόγευμα του Ιουλίου από συνεργάτες του γενικού γραμματέα του Δήμου Αθηναίων Λευτέρη Καστανάκη την ώρα που η επίορκος υπάλληλος χτυπούσε τη μια κάρτα συναδέλφου της υπαλλήλου πίσω από την άλλη.
Με απόφαση του Δημάρχου Αθηναίων μετατέθηκε στο κτίριο του Αγίου Κωνσταντίνου όπου στεγάζεται η Δημοτική Αστυνομία και σε βάρος της κινήθηκε η προβλεπόμενη πειθαρχική δίωξη για παράβαση καθήκοντος κλπ. Παράλληλα σε βάρος της διατάχθηκε και Ενορκη Διοικητική Εξέταση που βρίσκεται ήδη σε εξέλιξη.

Το ζητούμενο βέβαια όλων είναι ότι η παραβίαση και καταστρατήγηση του ωραρίου έχει ακόμη πολλά παραθυράκια για τους επίδοξους κοπανατζήδες υπαλλήλους, με αποτέλεσμα ακόμη και στην ηλεκτρονική εποχή αρκετοί να βρίσκουν τρόπους να την κοπανούν από την εργασία τους.

Σχετικές δημοσιεύσεις

Αφήστε ένα σχόλιο