2ο Αστικό Πικνίκ στο Πεδίον του Άρεως

Η φετινή πρόταση του Οργανισμού Πολιτισμού Νεολαίας και Άθλησης του Δήμου Αθηναίων κινείται γύρο από τους άξονες της οικονομίας του φαγητού και τον περιορισμό της σπατάλης των τροφίμων, της περιβαλλοντικής ευαισθητοποίησης και τους εναλλακτικούς τρόπους άθλησης σε ανοικτούς χώρους.

Στόχοι της συλλογικής αυτής προσπάθειας, πέρα από τη γνωριμία και επαφή με ένα πανέμορφο σημείο της Αθήνας, είναι μια ουσιαστικότερη σχέση με τη γη και το συνάνθρωπο μέσω της ενημέρωσης και της βιωματικής μάθησης και η αλληλεγγύη, με την επισιτιστική στήριξη των πιο ευαίσθητων κοινωνικά ομάδων. Ειδικά για τους μικρούς μας φίλους προβλέπεται ένα εργαστήρι ειδικά σχεδιασμένο για παιδιά 5 έως 12 χρονών, με αντικείμενο την κομποστοποίηση. Με ευφάνταστους τρόπους τα παιδιά θα ανακαλύψουν πως ο κύκλος της φύσης συνεχίζεται και μετά το τραπέζι του γεύματος. Το 2ο Αστικό ΠΙΝΙΚ πλαισιώνεται από εργαστήρια φυσικής κίνησης και αναπνοής (γιόγκα).

Ελπίζουμε
πως το ΠΙΚΝΙΚ μπορεί να γίνει μία σημαντική ευκαιρία για την ανάπτυξη μιας πιο στενής σχέσης ανάμεσα στον πολίτη και το αστικό πράσινο, για την καλλιέργεια συνειδήσεων, με απώτερο σκοπό τον περιορισμό της περιβαλλοντικής επιβάρυνσης.

Το 2ο Αστικό ΠΙΚΝΙΚ γίνεται σε συνεργασία με τον Κεντρικό Τομέα Αθηνών της Περιφέρειας Αττικής – Διεύθυνση Πάρκων και Αλσών, τη ΜΚΟ Μπορούμε. Καμία μερίδα φαγητού χαμένη, τη ΜΚΟ Οργάνωση Γη, το Στούντιο Λένα Θάλασσα και YogastoAlsos.

Πρόγραμμα:
Εργαστήρι φυσικής κίνησης και αναπνοής – γιόγκα
10.30-12.00, Σημείο 1
12.00-13.30, Σημείο 2

Πικνίκ
13.30-18.30, Σημείο 3

Ενημέρωση και παιχνίδια με θέμα την οικονομία του φαγητού και τον περιορισμό της σπατάλης
14.30-16.00, Σημείο 3

Εργαστήρι κομποστοποίησης για παιδιά 5 έως 12 χρονών
Ώρα έναρξης: 16.30 & 17.30, Σημείο 3
Διάρκεια προγράμματος: 40’
Αριθμός συμμετεχόντων: 25 παιδιά ανά ομάδα

Γιόγκα στο Πάρκο
19.00-21.00, Σημείο 4

*Τα μαθήματα γιόγκα απευθύνονται σε αρχάριους

Για τη γιόγκα οι συμμετέχοντες είναι καλό να φορούν άνετα, βαμβακερά ρούχα και αθλητικά παπούτσια. Ακόμη θα πρέπει να έχουν φροντίσει για το φαγητό και την ενυδάτωσή τους 3 ώρες πιο πριν, να κρατούν στρώμα γυμναστικής και ψάθα, ένα παρεό, καπέλο και αντηλιακό.

Για το πικνίκ χρειάζεται να έχουν μαζί τους ένα καλαθάκι με το κολατσιό τους και αρκετή ποσότητα νερού. Επίσης θα πρέπει να φροντίσουν με ιδιαίτερη προσοχή τη διατήρηση της καθαριότητας στην περιοχή.Πηγή:www.monopoli.gr

Σχετικές δημοσιεύσεις

Αφήστε ένα σχόλιο