Λόγω ενός φαινομένου που δεν έχει παρατηρηθεί ξανά, τους επόμενους δύο μήνες θα απολαύσουμε ακόμα επιβλητικότερα φεγγάρια στο νυχτερινό μας ουρανό.
Η πανσέληνος που μας πέρασε ήταν ομολογουμένως μια από τις μεγαλύτερες και ομορφότερες του έτους. Ωστόσο, λόγω ενός φαινομένου που δεν έχει παρατηρηθεί ξανά, τους επόμενους δύο μήνες θα απολαύσουμε ακόμα επιβλητικότερα φεγγάρια στο νυχτερινό μας ουρανό.
Το φαινόμενο των «supermoon» δεν είναι και πολύ σπάνιο, αφού παρατηρείται από 4 έως και 6 φορές τον χρόνο. Ωστόσο, ποτέ στην ιστορία της αστρονομίας δεν έχουν παρατηρηθεί τρία συνεχόμενα supermoon στην σειρά. Αυτό πρόκειται να συμβεί φέτος, με το 2016 να κλείνει στην… σκιά του σεληνόφωτος.
Αν λοιπόν η χθεσινή πανσέληνος σαν έκανε να σταθείτε με το κεφάλι να κοιτά ψηλά, αυτή του Νοέμβρη θα σας μαγέψει. Στις 14 του επόμενου μήνα το φαινόμενο θα επαναληφθεί, μόνο που αυτή τη φορά θα έχουμε ένα… «extra supermoon». Το κοντινότερο φεγγάρι που θα έχουμε δει μέσα στον 21ο αιώνα!
Η φωτεινότητα αλλά και το μέγεθος της Σελήνης θα είναι πιο απολαυστικά από ποτέ, κάνοντας την βραδιά της 14ης Νοέμβρη μοναδική. Αν για οποιοδήποτε λόγο χάσουμε το supermoon του Νοέμβρη, θα πρέπει να περιμένουμε σχεδόν 20 χρόνια για το επόμενο, που είναι υπολογισμένο ότι θα πραγματοποιηθεί στις 25 Νοεμβρίου του 2034!
Παρόλα αυτά, ακόμα και έτσι, θα έχουμε την ευκαιρία να ξαναδούμε το φεγγάρι στα… καλύτερα του τον Δεκέμβρη. Ακριβώς ένα μήνα μετά, στις 14 Δεκέμβρη θα εμφανιστεί το τρίτο συνεχόμενο supermoon!
Σχετικές δημοσιεύσεις
-
Telegraph: Η Ελλάδα είναι η χώρα που θα πάμε μετά την καραντίνα
Την Ελλάδα θεωρεί ερθρογράφος της Telegraph, ως τον ιδανικό προορισμό, για να ξεπεράσει κάποιος τον εφιάλτη... -
Έκκληση για βοήθεια από το Γηροκομείο Αθηνών
Έκκληση για βοήθεια απευθύνει το Γηροκομείο Αθηνών προκειμένου να εξασφαλίσει ασφαλή και αξιοπρεπή διαβίωση των 140... -
Ο Μπακογιάννης σε τηλεδιάσκεψη με δημάρχους ξένων πόλεων για τον κορωνοϊό
Ήταν μια πρωτοβουλία του διεθνούς δικτύου πόλεων C40 και ειδικότερα του προέδρου του και δημάρχου του...