Ιρανό με 31 κλεμμένα διαβατήρια έπιασαν στο Ελευθέριος Βενιζέλος: Συναγερμός σε Αντιτρομοκρατική και ΕΥΠ

Συναγερμό σε Αντιτρομοκρατική και ΕΥΠ προκάλεσε η σύλληψη στο «Ελ. Βενιζέλος» ενός ιρανικής καταγωγής Σουηδού, στην κατοχή του οποίου βρέθηκαν 31 γνήσια διαβατήρια, αρκετά από τα οποία ήταν καταχωρισμένα ως κλεμμένα στο Σύστημα Πληροφοριών Σένγκεν (SIS).

Η σύλληψη του 71χρονου έγινε το βράδυ της Τρίτης από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφαλείας Αεροδρομίου, και για το συμβάν ενημερώθηκαν άμεσα τα κλιμάκια της Αντιτρομοκρατικής και της ΕΥΠ, που «σταθμεύουν» μόνιμα στο διεθνές αεροδρόμιο. Ακολούθησε έρευνα για να διαπιστωθεί εάν τα διαβατήρια ανήκαν μεταξύ εκείνων που έχουν κλέψει από Συρία και Ιράκ μαχητές του Ισλαμικού Κράτους, όπως είχε
προκύψει σε αντίστοιχη περίπτωση στις αρχές του χρόνου. Από τον έλεγχο επιβεβαιώθηκε μεν ότι τα 15 από τα 31 διαβατήρια ήταν καταχωρισμένα ως κλεμμένα στο SIS, ωστόσο δεν προέκυψε διασύνδεση με δράση τζιχαντιστών. Ο 71χρονος επιχείρησε να ταξιδέψει αεροπορικώς στην Κωνσταντινούπολη, έχοντας κρυμμένα τα διαβατήρια σε… φουρνάκι που μετέφερε στις αποσκευές του και εντοπίστηκε κατά τον έλεγχό του από άνδρες του Τμήματος Ασφαλείας του αεροδρομίου. Πέντε από τα κλεμμένα διαβατήρια ήταν γαλλικά, δύο σουηδικά, δύο βελγικά, τρία αιγυπτιακά, τέσσερα ισπανικά, κ.ά. Πιθανολογείται ότι ο συλληφθείς (φέρεται να διαμένει στη Σουηδία) θα τα διέθετε σε μετανάστες στην Τουρκία για να ταξιδέψουν παράνομα στην Ευρώπη.

Σχετικές δημοσιεύσεις

Αφήστε ένα σχόλιο