Σοκ! 3.600 ηλεκτρονικές κατασχέσεις κάθε ημέρα από τραπεζικούς λογαριασμούς

Κίνδυνος για όσους χρωστούν σε Ταμεία πάνω από 5.000 €

Μέχρι και 3.600 ηλεκτρονικές κατασχέσεις σε τραπεζικούς λογαριασμούς «μη συνεργάσιμων οφειλετών» θα μπορεί να πραγματοποιεί από εδώ και πέρα σε καθημερινή βάση το Κέντρο Είσπραξης Ανεξόφλητων Οφειλών (ΚΕΑΟ). Οι τράπεζες φαίνεται ότι δέχτηκαν το αίτημα του ΚΕΑΟ για μικρή αύξηση του μέγιστου ημερήσιου ορίου των ηλεκτρονικών κατασχέσεων για χρέη προς τα Ταμεία ανά πιστωτικό ίδρυμα, όριο που διαμορφώνεται από τις 600 στις 900. Ετσι, το μέγιστο συνολικό πλήθος των κατασχέσεων θα μπορεί να φτάσει πλέον τις 3.600 από τις 2.400 που είναι σήμερα.

Ποιοι κινδυνεύουν με κατάσχεση; Οσοι χρωστούν στον τέως ΟΑΕΕ ή στο τέως ΕΤΑΑ ή στον τέως ΟΓΑ πάνω από 5.000 ευρώ και δεν έχουν προχωρήσει σε κάποια ρύθμιση. Επίσης, εργοδότες με χρέη προς το τέως ΙΚΑ ακόμα και κάτω από 5.000 ευρώ. Για να προβεί το ΚΕΑΟ σε αυτή την ενέργεια είσπραξης των χρεών θα πρέπει ο οφειλέτης να έχει αρνηθεί να ανταποκριθεί στις ειδοποιήσεις του ΚΕΑΟ για να εξοφλήσει τα χρέη του εφάπαξ ή τμηματικά, δηλαδή σε έως 12 ισόποσες μηνιαίες δόσεις. Ο οφειλέτης, πάντως, μπορεί να ρυθμίσει τα χρέη του ακόμα και μετά το κατασχετήριο.

Σημειώνεται πως ισχύει και στην περίπτωση των χρεών προς τα Ταμεία το ακατάσχετο των 1.250 ευρώ, κάτι που σημαίνει πως το Κέντρο μπορεί να κατασχέσει κάθε ευρώ πάνω από τα 1.250 ευρώ που είναι κατατεθειμένα σε οποιονδήποτε τραπεζικό λογαριασμό του οφειλέτη, μέχρι να καλυφθεί η οφειλή προς τα Ταμεία. Η διαδικασία αυτή θα ενεργοποιείται κάθε φορά που θα πιστώνεται το παραμικρό ποσό πάνω από τα 1.250 ευρώ μέχρι την πλήρη εξόφληση των χρεών του οφειλέτη.

Οσοι χρωστούν στα Ταμεία και έχουν λογαριασμό για τον οποίο το ΚΕΑΟ έχει ενεργοποιήσει το κατασχετήριο δεν θα έχουν τη δυνατότητα να σηκώσουν χρήματα μέσω ΑΤΜ ή με τη χρήση της χρεωστικής κάρτας. Θα μπορούν να κάνουν αναλήψεις μόνο από το γκισέ της τράπεζας.

dimokratianews.gr

Σχετικές δημοσιεύσεις

Αφήστε ένα σχόλιο