Θεόφιλος Λαζαράκης: Ποιος είναι ο 38χρονος που αυτοκτόνησε στο Κέντρο της Αθήνας

Ένας απλός έλεγχος ρουτίνας, από αστυνομικούς της Ομάδας ΔΙΑΣ, στην πλατεία Θεάτρου, στο κέντρο της Αθήνας, εξελίχθηκε σε τραγωδία, όταν ένας άντρας πυροβόλησε αστυνομικό και μετά φέρεται να αυτοκτόνησε!

Ο άντρας που άνοιξε πυρ και τραυμάτισε έναν αστυνομικό προτού αυτοκτονήσει είναι ο 38χρονος Θεόφιλος Λαζαράκης, κρατούμενος της Φυλακής Χαλκίδας, ο οποίος είχε πάρει άδεια και δεν επέστρεψε.

Το αιματηρό περιστατικό σημειώθηκε στις 11:15 το πρωί του Σαββάτου 10 Δεκεμβρίου, όταν αστυνομικοί της ομάδας ΔΙΑΣ επιχείρησαν να υποβάλουν σε έλεγχο μια ομάδα ανθρώπων στην πλατεία Ομονοίας.

Ο Λαζαράκης αρχικά πυροβόλησε τρεις φορές εναντίον των αστυνομικών και τραυμάτισε έναν αστυνομικό στο χέρι. Παρά το γεγονός ότι οι άντρες της ομάδας ΔΙΑΣ ανταπέδωσαν τους πυροβολισμούς, ο δράστης κατάφερε να διαφύγει.

Λίγα λεπτά αργότερα, ο 38χρονος έβγαλε το πιστόλι του και αφού κρύφτηκε πίσω από κτήριο έδωσε τέλος στη ζωή του. Ο Λαζαράκης είχε καταδικαστεί  σε ισόβια δεσμά για δολοφονία γυναίκας μέσα σε αρτοποιείο στον Άγιο Δημήτριο Αττικής, περιστατικό που είχε γίνει το 2004.

Ο ισοβίτης είχε πάρει άδεια από την Φυλακή Χαλκίδας, όπου εξέτιε την ποινή του. Αν και σύμφωνα με τους όρους της άδειάς του έπρεπε να έχει επιστρέψει στο Κατάστημα Κράτησης Χαλκίδας την Τρίτη 6 Δεκεμβρίου 2016, ο Λαζαράκης δεν είχε επιστρέψει και θεωρούνταν δραπέτης.

Σχετικές δημοσιεύσεις

Αφήστε ένα σχόλιο