Έρχονται κατασχέσεις για οφειλέτες με χρέη κάτω των 5.000 ευρώ


Κατασχέσεις-εξπρές για περισσότερους από 500.000 μικροοφειλέτες των Ταμείων με χρέη ως 5.000 ευρώ έρχονται από την 1η Ιανουαρίου του 2017, καθώς τα χρέη τους θα μεταφερθούν από τους ασφαλιστικούς φορείς που είναι σήμερα στο Κέντρο Είσπραξης Ασφαλιστικών Οφειλών (ΚΕΑΟ), μέχρι τις 31/12/2016.

Σύμφωνα με τον «Ελεύθερο Τύπο», το μέτρο αυτό περιλαμβάνεται στα προαπαιτούμενα του τρίτου μνημονίου και μάλιστα χωρίς να υπάρχει μέχρι στιγμής τυχόν παράταση στο αρχικό χρονοδιάγραμμα.

Αυτό που απομένει είναι η έκδοση απόφασης από το υπουργείο Εργασίας, η οποία θα δίδει στο Κέντρο την απόλυτη δικαιοδοσία και αρμοδιότητα είσπραξης των οφειλών που είναι κάτω των 5.000 ευρώ από την 1/1/2017, για όσους μικροοφειλέτες δεν καταβάλλουν τις τρέχουσες εισφορές τους.

Ποιοι κινδυνεύουν με κατάσχεση

Στη λίστα θα προστεθούν και θα βρεθούν αντιμέτωποι με κατασχέσεις εξπρές από το πρώτο ευρώ, όσοι παραλείψουν να πληρώνουν τις τρέχουσες εισφορές ή όσοι δεν έχουν ενταχθεί στη μόνη ρύθμιση που είναι διαθέσιμη αυτή τη στιγμή και είναι αυτή των 12 δόσεων.

Η διαδικασία

Οι οφειλέτες από 1/1/2017 θα βρεθούν αντιμέτωποι με αυστηρούς ελέγχους αλλά και με ειδοποιητήρια που θα τους δίνουν δύο επιλογές: Είτε ρύθμιση των χρεών, είτε κατασχέσεις λογαριασμών.

Σχετικές δημοσιεύσεις

Αφήστε ένα σχόλιο