ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ: 590.885 € «σκόρπισε» για τις εορτές ο Καμίνης

Πόσο κόστισαν πραγματικά οι γιορτές στον Δήμο Αθηναίων! Το ατελείωτο πανηγύρι με τις απευθείας αναθέσεις

► Στο φως μέρος των κονδυλίων ύψους 590.855 €

► 17.999 € για χημικές τουαλέτες, 2.300 € για φωτοτυπίες

Aφού οι ελεγκτικοί μηχανισμοί σιωπούν προκλητικά για όσα συμβαίνουν στον Δήμο Αθηναίων και στον περιβόητο πλέον ΟΠΑΝΔΑ, τον Οργανισμό Πολιτισμού και Αθλητισμού του δήμου, μετά το φιάσκο με τη ρόδα και τη στέγη του Κολυμβητηρίου της Κολοκυνθούς, φέρνουμε στο φως μια «πρώτη ιδέα» του πραγματικού κόστους των εορταστικών εκδηλώσεων που οργάνωσε ο Καμίνης. Ο δήμαρχος της Αθήνας άφησε να διαρρεύσει προ ολίγων ημερών στα φιλικά του μέσα πως οι εκδηλώσεις στοίχισαν 162.000 ευρώ.

Αναφερόταν, όμως, πονηρά και έντεχνα μόνο στην κεντρική εκδήλωση που έγινε το βράδυ της Πρωτοχρονιάς στο Θησείο. Διότι το πραγματικό κόστος είναι πολλές εκατοντάδες χιλιάδες ευρώ περισσότερα και η κατασπατάληση ξεπερνά μάλλον κάθε προηγούμενο, ιδιαίτερα για τις συνθήκες κρίσης που βιώνει ο ελληνικός και ο αθηναϊκός λαός.

Μόνο τα κονδύλια που φέρνει σήμερα στο φως η «δημοκρατία» προσεγγίζουν τα 600.000 ευρώ! Δεν γνωρίζουμε όμως τι ακόμη έχει σπαταληθεί τόσο από τον ΟΠΑΝΔΑ όσο και από τον κεντρικό δήμο. Επίσης, εντυπωσιακό είναι το γεγονός ότι ο δήμαρχος της «τάξης και της ηθικής» επιλέγει το αμαρτωλό σύστημα των αναθέσεων, λες και οι εορταστικές εκδηλώσεις είναι έκτακτο γεγονός.

Ο πρόεδρος

Οπως φαίνεται και στον πίνακα που παραθέτουμε, σχεδόν το σύνολο των ποσών διατέθηκε με απευθείας αναθέσεις από τον πρόεδρο του ΟΠΑΝΔΑ Χρ. Τεντόμα ή με (ελάχιστους) πρόχειρους διαγωνισμούς. Σημειωτέον ότι για τα φαινόμενα αυτά ο Καμίνης ασκούσε σφοδρότατη κριτική στους προκατόχους του. Τα κονδύλια που έχουν διατεθεί αποκαλύπτουν και δαπάνες για γέλια και για κλάματα, όπως η διάθεση 950 ευρώ για τη μετάφραση του εορταστικού προγράμματος, 2.300 ευρώ για φωτοτυπίες των προγραμμάτων αλλά και 18.000 ευρώ για χημικές τουαλέτες!

Αναβολές

Στις τελευταίες φαίνεται ότι έχει αδυναμία ο ΟΠΑΝΔΑ, αφού διατίθενται πολλά κονδύλια κάθε χρόνο. Ορισμένες από τις εκδηλώσεις δεν πραγματοποιήθηκαν λόγω της κακοκαιρίας.

Βεβαίως, υπήρχαν και εκείνοι που αντιδρούσαν στην κατασπατάληση του δημοσίου χρήματος, αλλά κανείς δεν τους άκουγε. Οπως συνέβη στην περίπτωση των πανάκριβων ενοικιάσεων εξεδρών και στεγάστρων. «Με όσα έχουν δαπανηθεί για αυτές τις ενοικιάσεις θα είχε αγοραστεί ο εξοπλισμός δύο και τρεις φορές και θα αποτελούσε περιουσία του οργανισμού» είπε μέλος του διοικητικού συμβουλίου. Αλλά, απτόητοι, οι άνθρωποι του Καμίνη συνέχισαν τις σπατάλες με απίστευτους ρυθμούς.

Επίσης, χαρακτηριστικό είναι το γεγονός ότι ο Αγγελος Μοσχονάς, ο παλαιός και έμπειρος αντιδήμαρχος που συμμετέχει στο Δ.Σ. του ΟΠΑΝΔΑ, αρνήθηκε να ψηφίσει κονδύλια, όπως αυτά για στέγαστρα και εξέδρες (55.000 ευρώ)!

Εν τω μεταξύ, υπό την εποπτεία του Τεντόμα, τη θέση του με χθεσινή απόφαση κατέλαβε ο εκλεκτός του Καμίνη και άνθρωπος «ειδικών αποστολών» Κώστας Μπιτζάνης, ο οποίος καλείται, μεταξύ άλλων, να ασχοληθεί και με όσα περίεργα συνέβησαν στον ΟΠΑΝΔΑ με την είσοδο του νέου χρόνου.

Οπως αναφέρουν εργαζόμενοι, ενώ όλα φαίνονταν να κυλούν ομαλά μέχρι το τέλος του χρόνου, δηλαδή μέχρι τις 30 Δεκεμβρίου 2016, από την πρώτη κιόλας εργάσιμη του νέου έτους εμφανίζονται να πληρώνονται εκατοντάδες τιμολόγια, ακόμη και του 2013!

Συγκεκριμένα, από το πρωί της Δευτέρας 2 Ιανουαρίου 2017, με πυρετώδη ρυθμό, περίπου 15-20 ανά ώρα, αναρτώνται τιμολόγια όχι της περασμένης, αλλά της προπερασμένης χρονιάς και παλαιότερων χρήσεων!

Εχουν ληφθεί οι προβλεπόμενες από το διοικητικό συμβούλιο αποφάσεις; Πότε συνεδρίασε το συμβούλιο; Πότε λήφθηκαν οι αποφάσεις; Είναι νόμιμες οι δαπάνες; Αυτά είναι πλέον αντικείμενα ελέγχου από τους ελεγκτές Δημόσιας Διοίκησης, όταν αποφασίσουν να πράξουν το καθήκον τους! Πάντως, κατά τη χθεσινή συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου τόσο ο Βασίλειος Καπερνάρος όσο και ο Ηλίας Κασιδιάρης σφυροκόπησαν τη δημοτική Αρχή, με τον τελευταίο να απαιτεί τη δημοσιοποίηση των στοιχείων του κόστους των εορτών.

http://www.dimokratianews.gr/content/70797/apokalypsi-590885-eu-skorpise-gia-tis-eortes-o-kaminis

Σχετικές δημοσιεύσεις

Αφήστε ένα σχόλιο