5 τρόποι να χάσεις βάρος ενώ κοιμάσαι

Αντι να ονειρεύεσαι τον εαυτό σου αδύνατο, τώρα μπορείς και να το κάνεις πραγματικότητα την ώρα που αλλάζεις πλευρό 1. Πρωτεΐνη πριν ξαπλώσεις

Αν θες να τρως κάτι πριν τον ύπνο, η καλύτερη λύση είναι να γεμίσεις το ψυγείο σου με πρωτεϊνούχα ροφήματα. Σύμφωνα με τις έρευνες, το να πίνεις ένα smoothie με πρωτεΐνη πριν κοιμηθείς μπορεί να σε βοηθήσει να επιδιορθώσεις τους μύες κατά τη διάρκεια της νύχτας, αλλά και να ξυπνήσεις το επόμενο πρωί με αυξημένη ενεργειακή δαπάνη (σ.σ.: θα καις περισσότερες θερμίδες).

2. Κοιμήσου στο απόλυτο σκοτάδι

Όταν κοιμάσαι χωρίς ίχνος φωτός μέσα στο δωμάτιο (τεχνητό ή φυσικό), το σώμα σου παράγει μελατονίνη, μια ορμόνη που όχι μόνο σε κάνει να νυστάζεις, αλλά βοηθά και στην παραγωγή του καφέ λίπους που καίει τις θερμίδες.

3. Χαμήλωσε τη θερμοκρασία

Οι χαμηλές θερμοκρασίες συμβάλλουν στην καύση των θερμίδων κατά τη διάρκεια της νύχτας. Το σώμα σου δουλεύει περισσότερο προκειμένου να αυξήσει την θερμοκρασία του κι έτσι καις περίπου 100 θερμίδες επιπλέον σε μια συνολική διάρκεια 24 ωρών.

4. Κλείσε όλες τις οθόνες

Όσοι κοιμούνται με ανοιχτές οθόνες τηλεόρασης, tablet κλπ, έχει φανεί σύμφων με τις έρευνες ότι έχουν υψηλότερα επίπεδα τριγλυκεριδίων και χαμηλότερα επίπεδα αδιπονεκτίνης (μια πρωτεΐνη που εμπλέκεται στη ρύθμιση των επιπέδων γλυκόζης και την κατανομή των λιπαρών οξέων). Με το φως της οθόνης διαταράσσεται η παραγωγή μελατονίνης, άρα και ο μεταβολισμός σου. Turn off σε όλες τις ηλεκτρονικές συσκευές λοιπόν.

5. Κοιμήσου επαρκώς

Όταν κοιμάσαι τις ώρες που πρέπει, βοηθάς τον οργανισμό σου να κάψει περισσότερες θερμίδες κατά τη διάρκεια της ημέρας, ακόμα κι όταν δεν ασκείσαι. Αυτό που έδειξαν οι έρευνες είναι ότι οι άνθρωποι που ξεκουράζονται επαρκώς καίνε 20% περισσότερες θερμίδες μετά το φαγητό. Η έλλειψη ύπνου κάνει τα λιποκύτταρα λιγότερο ευαίσθητα στην ινσουλίνη, μια μεταβολική αλλαγή άμεσα συνδεδεμένη με την παχυσαρκία. Γι’ αυτό αντί να ξενυχτήσεις για να δεις το καινούριο επεισόδιο της αγαπημένης σου σειράς, πέσε για ύπνο!

Σχετικές δημοσιεύσεις

Αφήστε ένα σχόλιο