5 πράγματα που δεν πρέπει να πεις στο αφεντικό σου

Κάποια πράγματα καλό είναι να τα λες με διαφορετικό τρόπο 1. ”Όχι, δεν έχω χρόνο”

Όταν το αφεντικό σου, σού ζητάει να κάνεις κάτι δεν απαντάς ποτέ λέγοντας ‘Όχι’, όσο απασχολημένη και να είσαι. Αυτό που πρέπει να κάνεις είναι να τον ρωτήσεις αν είναι κάτι επείγον ούτως ώστε να ρυθμίσεις τις υπόλοιπες εργασίες που έχεις να κάνεις.

2. ”Δεν ήταν δικό μου λάθος”

Δεν είπαμε να πάρεις την ευθύνη για κάτι που δεν έκανες, ωστόσο όταν γίνεται κάποιο λάθος στην ομάδα δεν είναι επαγγελματικό να βγάλεις την ουρά σου απ’ έξω και να δηλώσεις ότι δεν φταις εσύ. Αυτό δείχνει ότι έχεις ομαδικό πνεύμα και ότι υποστηρίζεις τους συναδέλφους σου ακόμα και στις δύσκολες στιγμές.

3. ”Φεύγω γιατί βρήκα καινούρια δουλειά”

Σε περίπτωση που δεν είσαι ικανοποιημένη από τις συνθήκες στη δουλειά σου προφανώς και έχεις το κάθε δικαίωμα να ψάξεις κάτι άλλο ωστόσο δεν είναι καθόλου επαγγελματικό να δηλώσεις τελευταία στιγμή την παραίτησή σου. Δώσε 2 εβδομάδες προθεσμία ώστε να βρουν αντικαταστάτη και φύγε από τη δουλειά με το κεφάλι ψηλά και όχι σαν κυνηγημένη- όσο άσχημες και να ήταν οι συνθήκες, αυτό δείχνει επαγγελματισμό και θα το πάρουν υπόψιν του οι μελλοντικοί σου εργοδότες.

4. ”Δεν ξέρω πώς να το κάνω αυτό”

Δεν είναι ντροπή να ζητήσεις βοήθεια όταν δεν γνωρίζεις κάτι. Όταν λοιπόν σου ζητάνε να κάνεις κάτι και δεν έχεις τις απαραίτητες γνώσεις για αυτό μην αρνηθείς την εργασία, μίλα απλά με το αφεντικό ή τον προϊστάμενό σου και δείξε ότι έχεις τη διάθεση να μάθεις πως να ολοκληρώσεις την εργασία που σου έδωσαν.

5. ”Δεν έχω πολλή δουλειά, θα φύγω νωρίτερα”

Αυτές οι πρωτοβουλίες δείχνουν ότι δεν υπολογίζεις ιδιαίτερα τους συναδέλφους και το αφεντικό σου για αυτό καλό είναι να τις αποφύγεις. Αν δεν έχεις πολλή δουλειά μπορείς να ζητήσεις ευγενικά να φύγεις νωρίτερα και όχι να δηλώσεις ότι φεύγεις.

Σχετικές δημοσιεύσεις

Αφήστε ένα σχόλιο