5 τρόποι να κοντρολάρεις την πείνα σου

Υπάρχουν μια σειρά από πράγματα που μπορούν να εκτροχιάσουν την διατροφή σας αλλά και όλες οι πιθανές παγίδες εκτροχιασμού της διατροφής σας έρχονται πάντα από την ίδια αιτία, την πείνα.
Το να ελέγξετε την όρεξη σας και να χειραγωγήσετε την πείνα σας είναι ένα από τα δυσκολότερα πράγματα που έχετε να αντιμετωπίσετε όταν θέλετε να έχετε αποτελέσματα.
Παρακάτω περιγράφω 5 τρόπους για να δαμάσετε την πείνα σας!

#1:ΜΗΝ ΠΑΡΑΛΕΙΠΕΤΕ ΤΟ ΠΡΩΙΝΟ ΣΑΣ!

Τρώτε το πρωινό σας το αργότερο σε 30′ αφού ξυπνήσετε, ένα καλό πρωινό είναι η βάση της ημερήσιας διατροφή σας και ένας σημαντικός παράγοντας ελέγχου της πείνα σας κατά την διάρκειας δε της ημέρας.
Ένα καλό και ποιοτικό πρωινό πρέπει να περιέχει υψηλής βιολογικής αξίας πρωτεΐνη όπως για παράδειγμα αυγά αλλά και σύνθετους υδατάνθρακες πλούσιους σε φυτικές ίνες όπως δημητριακά!

#2:ΔΩΣΤΕ ΣΗΜΑΣΙΑ ΣΤΙΣ ΦΥΤΙΚΕΣ ΙΝΕΣ

Κοντρολάρετε την πείνα σας μεταξύ των γευμάτων σας κάνοντας μια δίαιτα πλούσια σε φυτικές ίνες, αυτές επιβραδύνουν την πέψη στο έντερο, επιτρέποντας μια αργή και παρατεταμένη απελευθέρωση των θρεπτικών ουσιών στην κυκλοφορία του αίματος.
Η συνιστώμενη ημερήσια πρόσληψη φυτικών ινών στη διατροφή ενός ανθρώπου είναι περίπου 40 γραμμάρια ανά ημέρα. Αυτό μπορεί να επιτευχθεί με την κατανάλωση τροφών πλούσια σε φυτικές ίνες όπως το μπρόκολο, το λάχανο, το κουνουπίδι και σπανάκι, μαζί με δημητριακά ολικής αλέσεως όπως το αλεύρι βρώμης και μη-αμυλούχες τροφές όπως κολοκυθάκια και γλυκοπατάτες. Κάνοντας μια διατροφή πλούσια σε φυτικές ίνες, όχι μόνο βοηθάτε στη διατήρηση του σακχάρου στο αίμα σε ισορροπία, βοηθάτε επίσης να καθαρίσει το έντερο, μειώνοντας τις τοξίνες και τα οιστρογόνα, ουσίες που μπορεί να έχουν αρνητική επίπτωση στα επίπεδα των ορμονών σας.

# 3:ΤΡΩΤΕ ΤΑΚΤΙΚΑ

Πολλοί πιστεύουν ότι τρώγοντας τακτικά βοηθάμε στην αύξηση του μεταβολισμού αλλά αυτό δεν είναι αλήθεια. Το πραγματικό όφελος από την κατανάλωση τακτικά γευμάτων είναι ότι βοηθάμε στη διατήρηση της ισορροπίας των επιπέδων γλυκόζης στο αίμα. Όταν τα επίπεδα σακχάρου στο αίμα είναι σε έλεγχο, οι λιγούρες και η πείνα περιορίζονται στο ελάχιστο. Για βέλτιστα αποτελέσματα, να
τρώτε 5 έως 6 γεύματα ημερησίως περίπου 3 ωρών μεταξύ τους. Βεβαιωθείτε ότι κάθε γεύμα σας
περιέχει τροφές πλούσια σε πρωτεΐνη, ινώδη λαχανικά, και τουλάχιστον 2 με 3 από αυτά τα γεύματα θα πρέπει να παρέχει μια πηγή σύνθετων υδατανθράκων όπως το καστανό ρύζι, κινόα ή δημητριακά ολικής αλέσεως.

# 4:ΚΟΨΤΕ ΤΗ ΖΑΧΑΡΗ ΚΑΙ ΤΟ ΑΛΚΟΟΛ

Η ζάχαρη αυξάνει απότομα τα επίπεδα γλυκόζης στο αίμα με αποτέλεσμα ο οργανισμός να εκκρίνει ινσουλίνη για να ρυθμίσει τα επίπεδα γλυκόζης στο αίμα. Η δράση αυτή έχει ως αποτέλεσμα την άμεση πτώση των επιπέδων του σακχάρου στο αίμα, και η επακόλουθη αύξηση της πείνας και της όρεξης.Το αλκοόλ είναι εξίσου βλαβερό. Η κατανάλωση αλκοόλ προκαλεί το σώμα στο να απασχολείται μεταβολίζοντας το με αποτέλεσμα παύοντας άλλες διαδικασίες όπως η καύση του λίπους και η οικοδόμηση μυών. Μπορεί επίσης να έχει σοβαρές επιπτώσεις στα επίπεδα σακχάρου στο αίμα μπορεί να τα μειώσει δεδομένου ότι το σώμα σας δεν μπορεί να μεταβολίσει υδατάνθρακες, επειδή είναι πολύ απασχολημένο με την επεξεργασία του αλκοόλ. Κόψτε αυτές τις δύο τοξίνες από τη διατροφή σας, αν αντιμετωπίζεται με σοβαρότητα την διατροφή σας.

# 5:ΚΡΑΤΗΣΤΕ ΤΗΝ ΠΡΟΣΛΗΨΗ ΝΕΡΟΥ ΣΕ ΥΨΗΛΑ ΕΠΙΠΕΔΑ

Κρατώντας τον εαυτό σας ενυδατωμένο είναι ίσως ένας από τους ευκολότερους τρόπους για να μειώσετε την όρεξή σας και να κρατήσετε την πείνα σας υπό έλεγχο. Η αφυδάτωση μπορεί συχνά να παρερμηνευθεί ως πείνα. Αποφύγετε την αφυδάτωση συνολικά με την κατανάλωση τουλάχιστον 3-4 λίτρα νερό κάθε μέρα. Πίνοντας άφθονο νερό μπορεί επίσης να σας εξασφαλίσει ότι το φαγητό σας είναι υπό σωστή επεξεργασία, ο μεταβολισμός σας λειτουργεί με τον καλύτερο τρόπο και οι θρεπτικές ουσίες παραδίδονται στους μύες σας την καλύτερη ώρα. Οι καλύτερες ώρες για να πίνουμε νερό είναι πριν από τα γεύματα η 2 ώρες μετά τα γεύματα έτσι ώστε να έχει ολοκληρωθεί η πέψη της τροφής μας και όχι με τα γεύματα γιατί διαλύουμε τα γαστρικά υγρά καθυστερώντας την πέψη και δεν μεταβολίζουμε σωστά την τροφή μας!

Σχετικές δημοσιεύσεις

Αφήστε ένα σχόλιο