5 καθημερινές συνήθειες που σε εμποδίζουν να αδυνατίσεις

Οι ασυναίσθητες κινήσεις σου που μπλοκάρουν τον μεταβολίσμό σου Τρως πρωινό λάθος ώρα

Είναι γεγονός πως δεν προλαβαίνεις να τα κάνεις όλα τα πρωί με αποτέλεσμα να αμελείς το σημαντικότερο γεύμα. Θα ετοιμάσεις τα παιδιά για το σχολείο αν είσαι μαμά ή θα ξυπνήσεις μισή ώρα μετά το κανονικό αν είσαι single και βγήκες για ”ένα ποτάκι μωρέ” το προηγούμενο βράδυ. Το καλύτερο που έχεις να κάνεις είναι καταναλώσεις το πρωινό σου μέσα στην πρώτη μισή ώρα αφού ξυπνήσεις. Αυτό που πρέπει να αποφύγεις είναι να φας με μικρή χρονική απόκλιση πρωινό και δεκατιανό. Το σώμα δεν προλαβαίνει να κάνει τις απαραίτητες καύσεις με αποτέλεσμα να μπλοκάρει ο μεταβολισμός.

Σταμάτησες τον καφέ

Ο καφές λατρεύει τον γυναικείο μεταβολισμό. Σύμφωνα με έρευνες του Αμερικανικού Κέντρου Ερευνών για την διατροφή και την υγεία ο πρωινός καφές φαίνεται να επιταχύνει το μεταβολισμό μας κατά 10%. Η δράση της καφεΐνης στην οξείδωση των λιπαρών οξέων αποτελεί ένα σημαντικό παράγοντα στην καύση των θερμίδων. Άρα το καθιερωμένο καφεδάκι με τις φίλες να μην κοπεί για κανένα λόγο.

Δεν πίνεις αρκετό νερό

Ο μεταβολισμός δουλεύει καλύτερα όταν είσαι ενυδατωμένη καλά. Ολόκληρο σώμα λειτουργεί καλύτερα αν το ποτήρι με το νερό σου είναι πάντα άδειο. Ξεκίνα με ένα λίτρο νερό την ημέρα και σταδιακά αύξανε την ημερήσια πρόσληψη.

Κοιμάσαι λίγο

Μικρότερες περίοδοι ύπνου συσχετίζονται με μειωμένη ανοχή στη γλυκόζη και αυξημένες συγκεντρώσεις κορτιζόλης. Με μία γρήγορη και πρακτική μετάφραση αυτό σημαίνει το σώμα χάνει την ικανότητά του να ελέγχει τα επίπεδα γλυκόζης στο αίμα καθώς και τη διαθεσιμότητα της γλυκόζης του αίματος προς διάφορους ιστούς, συμπεριλαμβανομένου του εγκεφάλου. Ο άστατος ύπνος έχει συσχετιστεί με αλλαγές σε ορμόνες που ελέγχουν την πείνα.

Βλέπεις πολλές δραματικές ταινίες

Οι επιστήμονες έχουν διαπιστώσει ότι μόλις 10 λεπτά πραγματικού γέλιου μπορούν να σε κάνουν να κάψεις 10 θερμίδες. Τι ταινία θα δεις το βράδυ;

Σχετικές δημοσιεύσεις

Αφήστε ένα σχόλιο