6ο ATHENS VIDEO DANCE PROJECT 2016 σε συνεργασία με το Θέατρο της Ανωτάτης Σχολής Καλών Τεχνών

Tο 6ο ATHENS VIDEO DANCE PROJECT σε συνεργασία με το Θέατρο της Ανωτάτης Σχολής Καλών Τεχνών, φέτος κινείται σε δύο βασικούς άξονες, το AVDP official και το AVDP.edu.

Το AVDP official 2016 αποτελεί το διεθνές ετήσιο φεστιβάλ του AVDP_2016 και διεξάγεται στο θέατρο, στον κινηματογράφο και στον εκθεσιακό χώρο Ν. Κεσανλής της Ανωτάτης Σχολής Καλών Τεχνών, 22, 23 και 24 Ιανουαρίου. Στο AVDP official 2016, θα παρουσιαστούν σύντομα έργα videodance κάθε είδους, ταινίες και ντοκιμαντέρ χορού, παραστάσεις και εγκαταστάσεις από καταξιωμένους καλλιτέχνες, όπως Daniel Lepkoff, Jevan Chowdhury, Angeliki Stellatou, Patricia Apergi και πολλούς άλλους από 40 διαφορετικές χώρες του κόσμου. Επίσης, στο πλαίσιο των διακρατικών συνεργασιών με άλλα διεθνή φεστιβάλ videodance μέσα από το πρόγραμμα AVDP on TouR, θα παρουσιαστούν exchange screenings από το LOIKKA (Finland), το Διεθνές Φεστιβάλ Videodance Βουργουνδίας (Burgundy), το POOL International Dance Film Festival (Berlin) και το TANZRAUSCHEN-Dance on Screen Festival (Wuppertal).

Παράλληλα, το AVDP official 2016 πλαισιώνει για τρίτη συνεχή χρονιά τη δράση PROMENADE και παραστάσεις που αποσκοπούν στην ανάπτυξη ενός καλλιτεχνικού διαλόγου μεταξύ του χορού και άλλων μορφών τέχνης.

Το εκπαιδευτικό πρόγραμμα AVDP.edu 2016, αποτελεί πλατφόρμα παρουσίασης σύντομων έργων από νέους καλλιτέχνες, σπουδαστές και απόφοιτους Ανώτερων Σχολών Χορού, ενώ περιλαμβάνει και Ιδιωτικές Προβολές & videodance activities για τους σπουδαστές Ανώτερων Σχολών Χορού, καθώς και τους μαθητές των Καλλιτεχνικών Σχολείων. Επιπλέον, θα πραγματοποιηθούν τα εξής εργαστήρια: CHOREOGRAPHY.lab, PROMENADE.lab και 1 min VIDEODANCE.

Στο πλαίσιο του 6ου AVDP, θα πραγματοποιηθεί η παρουσίαση του videodance έργου MOVING CITIES | ATHENS, από τον καταξιωμένο Βρετανό Καλλιτεχνικό Διευθυντή του project MOVING CITIES, Jevan Chowdhury. Τα γυρίσματα πραγματοποιήθηκαν 20 – 26 Ιανουαρίου 2015 σε διάφορα σημεία της Αθήνας, με τη συμμετοχή μερικών από τους πιο ταλαντούχους performers της ελληνικής χορευτικής κοινότητας και ήταν ανοιχτά προς παρατήρηση για κάθε ενδιαφερόμενο. Το MOVING CITIES | ATHENS, είναι μία παραγωγή του AVDP και της εταιρείας παραγωγής STEFI.

Tickets screenings 5€ | performances 5€

22-23-24 January 2016 | AVDP official (Festival)

16 till 24 January 2016 | AVDP.edu (Educational Program)

Athens School of Fine Arts, 256 Piraeus Str.

Όλο το πρόγραμμα μπορούν να το παρακολουθήσουν οι φοιτητές της Ανωτάτης Σχολής Καλών Τεχνών δωρεάν με την επίδειξη της φοιτητικής τους ταυτότητας. Ακόμα, να τονιστεί ότι όλοι οι καλλιτέχνες (δημιουργοί) που συμμετέχουν στο φεστιβάλ έχουν είσοδο ελεύθερη.

To 6o Athens Video Dance Project υποστηρίζεται με τη Δωρεά του Ιδρύματος Σταύρος Νιάρχος για την αγορά εξοπλισμού.

Σχετικές δημοσιεύσεις

Αφήστε ένα σχόλιο