6 πράγματα που πρέπει ΟΠΩΣΔΗΠΟΤΕ να σταματήσεις να κάνεις στο αεροπλάνο!

Η ανθρώπινη συμπεριφορά μπορεί να επηρεαστεί υπό συνθήκες πίεσης, άγχους και στρες. Στα μέσα μεταφοράς είναι σύνηθες να προκαλείται έντονος εκνευρισμός από την συμπεριφορά επιβατών. Λένε ότι ο αληθινός χαρακτήρας, η παιδεία και η κοινωνική μόρφωση καθρεπτίζεται στις μικρές λεπτομέρειες της συμπεριφοράς μας σε δημόσιους χώρους (αλλά και όταν δεν μας βλέπει κανείς). Υπάρχουν ενοχλητικές συμπεριφορές κατά τη διάρκεια του ταξιδιού που καλό θα ήταν να αποφύγεις…

1) Πίνεις πολύ: Το να πιεις ένα ή δύο ποτήρια κρασί (ή κοκτέιλ) είναι ανεκτό. Αν όμως ξεφύγει η κατάσταση τότε τα αποτελέσματα δεν θα είναι θετικά για κανένα. Εσύ θα αρχίζεις να μην νιώθεις καλά και το ίδιο και η γύρω σου από την συμπεριφορά σου.

2) Τσακώνεσαι ή μιλάς δυνατά: Όταν ταξιδεύεις με παρέα καλό θα ήταν να κρατάς τα προσχήματα. Οι φωνές, οι δυνατές ομιλίες, η λογομαχία είναι άκρως ενοχλητικές. Κανείς δεν έχει διάθεση να σε ακούει να μιλάς δυνατά σχολιάζοντας.

3) Αφήνεις ανεξέλεγκτα τα παιδιά σου: Ξέρουμε ότι είναι δύσκολο να ταξιδεύεις με μικρά παιδιά και να πρέπει να τα κρατάς σε ηρεμία. Πολλές φορές όμως όταν δεν τους δείχνεις την προσοχή που απαιτείται εκείνα ξεφεύγουν και συμπεριφέρονται με τρόπο που μπορεί να προκαλέσει ενόχληση. Πχ. Παίζουν κάποιο ηλεκτρονικό παιχνίδι χωρίς ακουστικά.

4)Τρως φαγητό με έντονη μυρωδιά: Είναι άκρως ενοχλητικό και μπορεί να προκαλέσει δυσφορία στους γύρω σου.

5) Είσαι αναιδής με τις αεροσυνοδούς: Η δουλειά τους δεν είναι τόσο εύκολη αλλά εσύ μην την κάνεις δυσκολότερη. Συναναστρέφονται καθημερινά εκατοντάδες επιβάτες και καλό θα ήταν να χαίρουν σεβασμού από μέρους σου. Μπορείς να ζητήσεις κάτι ευγενικά και να μην τις φέρνεις σε δύσκολη θέση με την απότομη και αγενή συμπεριφορά σου.

6) Είσαι «αναίσθητος»: Βλέπεις ότι κάποιος πχ. Δυσκολεύεται να σηκώσει ή να μετακινήσει την βαλίτσα του. Βοήθησέ τον αν βέβαια μπορείς. «Karma is a bitch». Mπορεί κάποια στιγμή να βρεθείς στη θέση του και να χρειαστείς βοήθεια.

Σχετικές δημοσιεύσεις

Αφήστε ένα σχόλιο