6 λόγοι που επιβεβαιώνουν πως είναι τέλειο να είσαι φοιτητής τα Χριστούγεννα

Τώρα που είσαι φοιτητής, αισθάνεσαι πως τα Χριστούγεννα δεν θα είναι ξανά τόσο συναρπαστικά όπως παλιά, όταν ήσουν 10; Ξανασκέψου το Ναι, μπορεί η μαγεία των Χριστουγέννων να έχει ξεθωριάσει λίγο, όμως τα προνόμια που έχεις ως φοιτητής αυτήν την εποχή του χρόνου είναι πιο πλούσια από ποτέ.

1. Είσαι απαλλαγμένος/η από την αγορά δώρων.

Σαν φοιτητής που είσαι, δεν φημίζεσαι ούτε για τα ποσά που υπάρχουν στο πορτοφόλι σου ούτε για τις οικονομίες που κάνεις τις υπόλοιπες μέρες του χρόνου. Κι όπως και να το κάνουμε, δεν δουλεύεις για να έχεις δικά σου χρήματα. Το συγκεκριμένο είναι κάτι που το ξέρουν οι συγγενείς και οι φίλοι σου και ειδικά αν σπουδάζεις επαρχία, ξέρουν πως ξοδεύεις ήδη μια περιουσία για τις σπουδές σου. Επομένως πού χρήματα για δώρα;

Έτσι, όταν έρχεται η ώρα για την επίσημη ανταλλαγή δώρων, κανείς δεν περιμένει να έχεις ένα σούπερ και εντυπωσιακό δώρο για τον καθένα ξεχωριστά. Στην πραγματικότητα, μπορείς και να τη γλιτώσεις, απλά παρακάμπτοντας την αγορά δώρων. Κανένας δεν θα σε παρεξηγήσει, γιατί πολύ απλά, είσαι φοιτητής!

2. Συγχωρείσαι για το μεθύσι σου.

Είναι διαδεδομένο πως οι φοιτητές πίνουν. Επομένως, όταν το τσούζεις λίγο παραπάνω την περίοδο των Χριστουγέννων, δεν έχεις κανένα φόβο και καμία ανησυχία για το τι θα πουν οι δικοί σου ή αν θα αρχίσουν να σου φωνάζουν. Είναι αυτό το στάδιο της ζωής σου όπου έχεις την άνεση να πιεις λίγο παραπάνω, χωρίς να έχουν την απαίτηση να χειριστείς την κατάσταση σαν υπεύθυνος ενήλικας (προφανώς εάν ΔΕΝ οδηγάς!).

3. Σε κακομαθαίνουν.

Και μπορεί να μη χρειάζεται να κάνεις δώρα στους άλλους, μιας και είσαι ο «άφραγκος φοιτητής» της υπόθεσης, αυτό δεν σημαίνει όμως πως εσύ δεν θα πάρεις δώρα από εκείνους. Οι συγγενείς βλέπουν τα Χριστούγεννα σαν μια καλή περίοδο να σου προσφέρουν οικονομική βοήθεια για τα δύσκολα και φοιτητικά σου χρόνια είτε αγοράζοντας σου πράγματα που χρειάζεσαι είτε δίνοντας σου κάποιο πόσο. Βέβαια, τα χρήματα αυτά θα ξοδευτούν οπουδήποτε αλλού, εκτός από το νοίκι ή τα έξοδα για τη μετακίνησή σου.

4. Τρως μέχρι σκασμού.

Όσο φαγητό δεν έφαγες τους μήνες που πέρασαν, θα το φας μέσα στις γιορτές χωρίς αμφιβολία. Η φοιτητική ζωή δεν περιλαμβάνει πεντανόστιμο κι άφθονο φαγητό είτε γιατί λείπεις ώρες καθημερινά από το σπίτι είτε γιατί σπουδάζεις μακριά από το πατρικό σου και δεν μπαίνεις στον κόπο να μαγειρέψεις συχνά για τον εαυτό σου ή μάλλον δεν μαγειρεύεις καν.

Κι όπως παρατήρησαν η μαμά και η γιαγιά, αυτές τις μέρες που σε βλέπουν περισσότερο σπίτι, έχεις αδυνατίσει και πρέπει να φας. Επομένως, δεν μπορείς να αρνηθείς αυτή τη φροντίδα και την προσοχή των δικών σου και με την άδεια τους, μπορείς επίσημα να γουρουνιάσεις όσο θες, από μελομακάρονα, κουραμπιέδες, γλυκά και ό,τι άλλο φαγητό υπάρχει στο σπίτι μέχρι …να σκάσεις!

5. Απολαμβάνεις την αγάπη όλων.

Τις ημέρες των Χριστουγέννων βρίσκεσαι πιο πολύ στο σπίτι κι έτσι περνάς περισσότερο χρόνο με την οικογένεια σου και τους δικούς σου, οι οποίοι δείχνουν πιο χαρούμενοι και η ευχάριστη διάθεση τους που είσαι εκεί μαζί τους, γίνεται αισθητή. Και μπορεί οι μικρο-καβγάδες να μη λείπουν ή να υπάρχουν φορές που δεν αντέχεις άλλο στο σπίτι, όμως αυτό δεν σημαίνει πως δεν νιώθεις την αγάπη των γονιών σου κάνοντας πράγματα μαζί τους.

Επιπλέον, είναι μέρες που οι συγγενείς κάνουν παρέλαση στο σπίτι και έχουν να σε δουν από τα προηγούμενα Χριστούγεννα. Έτσι κι αυτοί με τη σειρά τους, σου δείχνουν την αγάπη τους. Επομένως, δεν έχεις παρά να απολαύσεις όλη αυτή την προσοχή.

6. Μπορείς να «αποδράσεις» όποτε το κρίνεις απαραίτητο.

Όλα καλά μέχρι τώρα για εσένα. Ωστόσο, όσο κι αν απολαμβάνεις την οικογενειακή αυτή θαλπωρή, όλοι ξέρουμε πως όλες αυτές οι συγκεντρώσεις σε κάνουν να φτάνεις κάποια στιγμή στα όρια σου. Και μπορεί παλιότερα να μην είχες άλλη επιλογή εκτός από το να παρευρίσκεσαι σε όλα τα τραπέζια και τις επισκέψεις μέχρι να τελειώσουν τα Χριστούγεννα, τώρα έχεις μία φοβερή δικαιολογία να τα αποφεύγεις. Ισχυρίζεσαι πολύ απλά πως έχεις να κάνεις κάποια σημαντική εργασία που πρέπει να παραδώσεις μετά τα Χριστούγεννα ή να ξεκινήσεις διάβασμα για την εξεταστική που έρχεται και σταματούν αμέσως να ασχολούνται μαζί σου.

Επομένως, απόλαυσε τις γιορτές των Χριστουγέννων όσο είσαι ακόμα φοιτητής/τρια. Δεν θα κρατήσει για πάντα!

Σχετικές δημοσιεύσεις

Αφήστε ένα σχόλιο