Γιατί όσοι δουλεύουν σε γραφείο πρέπει να κάνουν διάλειμμα για 7 λεπτά πριν τις 11;

Οι εργαζόμενοι σχεδόν παντού στον κόσμο κάνουν, τουλάχιστον, ένα διάλειμμα κατά την διάρκεια της εργασίας τους. Η εταιρεία Ο2Ε Brands, με έδρα το Βανκούβερ του Καναδά, υποστηρίζει μέσω του ιδρυτή της ότι έχει βρει το «κλειδί» να κάνουν οι εργαζόμενοι διάλειμμα και παράλληλα, μετά το διάλειμμα να γίνονται πιο αποδοτικοί. Μάλιστα, ο ιδρυτής και γενικός διευθυντής της εταιρείας, Brian Scudamore, δεν διστάζει να δηλώσει ότι έχει κατορθώσει το διάλειμμα των εργαζομένων να αποφέρει έσοδα μακροπρόθεσμα στην εταιρεία του.

Ποιο είναι το μυστικό; Σύμφωνα με τους ισχυρισμούς της εταιρείας, αλλά και με σχετική έρευνα από το πανεπιστήμιο Μπέιλορ στις ΗΠΑ, οι εργαζόμενοι όταν κάνουν διάλειμμα για επτά λεπτά στις 10:55 το πρωί αποδίδουν περισσότερο μετά στην εργασία τους. Οι ερευνήτριες Emily Hunter και Cindy Wu, από το αμερικανικό πανεπιστήμιο του Μπέιλορ στο Τέξας, υποστηρίζουν ότι μετά από ένα διάλειμμα που γίνεται πριν από το μεσημέρι οι εργαζόμενοι ανακτούν πιο εύκολα ενέργεια, έχουν την ευκαιρία να αναπτύξουν την κοινωνικότητα μεταξύ τους και να συζητήσουν για την ανάπτυξη νέων στρατηγικών στην εταιρεία.

Οι δύο ερευνήτριες υποστήριξαν ότι τα επίπεδα ενέργειας των εργαζομένων δύσκολα αποκαθίστανται όταν αυτοί κάνουν διάλειμμα μετά το μεσημέρι.

Ο ιδρυτής και διευθύνων σύμβουλος της Ο2Ε Brands, μιας εταιρείας που ειδικεύεται στις ανακαινίσεις κατοικιών και στις μετακομίσεις, δήλωσε ότι από την συνήθεια να κάνουν οι εργαζόμενοι διάλειμμα για επτά λεπτά στις 10:55 το πρωί υπολογίζει ότι η εταιρεία έχει κερδίσει μέσα σε 15 χρόνια περισσότερα από 150 εκατ. δολάρια, αφού όλα αυτά τα χρόνια οι 200 εργαζόμενοι κατά την διάρκεια του διαλείμματος, όχι μόνο μοιράζονται ευχάριστες ειδήσεις, αλλά και νέες στρατηγικές που θα εφαρμόσουν στην εταιρεία.

Σχετικές δημοσιεύσεις

Αφήστε ένα σχόλιο