7ο Athens Open Air Film Festival – Βραδιές θερινού σινεμά στην Αθήνα

Το Athens Open Air Film Festival – Φεστιβάλ Θερινού Κινηματογράφου της Αθήνας επιστρέφει για 7η χρονιά στην Αθήνα και επιφυλάσσει στο κοινό κινηματογραφικές εκπλήξεις, πάρτι και μουσικές εκδηλώσεις, με ελεύθερη είσοδο.
Με περισσότερες από 20 προβολές, από τον Ιούνιο έως και τον Σεπτέμβριο, το 7ο Athens Open Air Film Festival πραγματοποιείται, σε συνδιοργάνωση με τον Οργανισμό Πολιτισμού, Αθλητισμού & Νεολαίας του Δήμου Αθηναίων (ΟΠΑΝΔΑ), σε ξεχωριστές γωνιές της πόλης, αρχαιολογικούς χώρους, άλση, πλατείες, ταράτσες, παραλίες και σε μερικά από τα ομορφότερα μουσεία και σημεία της Αθήνας.
Ειδικά για την έβδομη διοργάνωση του Φεστιβάλ Θερινού Κινηματογράφου της Αθήνας, την αφίσα επιμελήθηκε ο graphic designer-illustrator (γραφίστας-εικονογράφος) Βασίλης Μέξης. Το 2016 επιμελήθηκε την αφίσα του 6ου Athens Open Air Film Festival, η οποία απέσπασε έπαινο ΕΒΓΕ 2017  (Ελληνικά Βραβεία Γραφιστικής και Εικονογράφησης) στην κατηγορία «Αφίσα», ενώ μαζί με την αφίσα των 22ων Νυχτών Πρεμιέρας διακρίθηκαν στους «Αγώνες Νέων Σχεδιαστών» του περιοδικού GRDesign και της Ένωσης Γραφιστών Ελλάδος.

Λίγα λόγια για το Φεστιβάλ

Το Athens Open Air Film Festival εγκαινιάστηκε το καλοκαίρι του 2011, διοργανώνοντας υπαίθριες κινηματογραφικές και πολιτιστικές εκδηλώσεις με φόντο τα πιο χαρακτηριστικά μνημεία της Αττικής και απρόσμενους χώρους, που αναδεικνύουν το αστικό τοπίο όπως είναι οι πλατείες, τα πάρκα και οι πεζόδρομοι, ενώ δεν λείπουν και μερικοί από τους «ιστορικούς» θερινούς κινηματογράφους της πόλης.

Το Φεστιβάλ σε αριθμούς:
πάνω από 60.000 θεατές έχουν παρακολουθήσει εκδηλώσεις του Φεστιβάλ.
πάνω από 120 ταινίες έχουν προβληθεί.
πάνω από 50 χώροι έχουν μεταμορφωθεί σε θερινούς κινηματογράφους.

Σχετικές δημοσιεύσεις

Αφήστε ένα σχόλιο