7 πράγματα που ΠΡΕΠΕΙ να κάνετε πριν γεννηθεί το μωρό!

Όλες οι μέλλουσες μαμάδες γνωρίζουν πάνω κάτω τι πρέπει να κάνουν τώρα που πλησιάζει η ώρα να γεννηθεί το θαύμα της ζωής μας Υπάρχουν πολλές λίστες, πολλές συμβουλές που θα σας δώσουν πολλοί. Τα περισσότερα τα ξέρετε! Αυτά που δεν ξέρετε είναι μερικά όχι τόσο χρήσιμα αλλά απολύτως απαραίτητα πράγματα που πρέπει να κάνετε, τουλάχιστον μία φορά πριν γεννηθεί το μωρό σας! Και όσο προλαβαίνετε!

1. Καθίστε σε απόλυτη σιωπή

Και όταν λέμε σε απόλυτη εννοούμε κάπου όπου δε θα υπάρχουν φωνές, κόρνες από αμάξια, μαρσαρίσματα από μηχανές, κλάματα μωρών, ή μπετονιέρες! Τώρα που μπορείτε απολαύστε αυτή τη μαγεία της σιωπής. Αχ, κι εγώ ποτέ δεν την εκτιμούσα, μέχρι που το μωρό γεννήθηκε και συνειδητοποίησα πως δε θα έχω την ευκαιρία να την απολαύσω ποτέ ξανά!

2. Απολαύστε το μεγαλύτερο ντους στην ιστορία της ανθρωπότητας

Χρησιμοποιήστε επιτέλους αυτή τη μάσκα μαλλιών που αγοράσατε πέρυσι αλλά χρησιμοποιήσατε μόνο μια φορά, δεδομένου ότι για να δράσει χρειάζεται 45 λεπτά. Ξυρίστε τα πόδια σας αργά. Πάρτε μια λούφα και τριφτείτε απαλά. Απολαύστε το ντους σας, μέχρι να σωθεί το νερό. Θα με θυμηθείτε. Το αργό και απολαυστικό ντους θα σας μοιάζει σε λίγο καιρό μια πολυτέλεια τόσο συναρπαστική και σπάνια, όσο ένα ταξίδι στη Χαβάη!

3. Διαβάστε ένα βιβλίο

Και βέβαια όχι ένα βιβλίο εγκυμοσύνης. Ένα αληθινό βιβλίο, ένα συναρπαστικό μυθιστόρημα με χαρακτήρες και πλοκή. Το είδος δηλαδή του βιβλίου που απαιτεί να είστε χαλαρή, αλλά ξύπνια και κυρίως συγκεντρωμένη! Κάτι που μάλλον θα κάνετε καιρό να ανακτήσετε μετά τη γέννηση του μωρού σας.

4. Πάρτε έναν υπνάκο!

Ε, δε χρειάζεται ούτε να σας εξηγήσω ούτε να πούμε γιατί. Πάρτε έναν υπνάκο οπουδήποτε μπορείτε. Στον καναπέ, στην πολυθρόνα…πάντα υπάρχει λόγος να πάρετε έναν αναζωογονητικό υπνάκο. Και μετά τη γέννηση θα υπάρχει λόγος. Χρόνος δε θα υπάρχει!

5. Αποθηκεύστε μερικά πολύτιμα (αλλά μάλλον άχρηστα προς το παρόν) αντικείμενα

Και όταν λένε πολύτιμα εννοούμε εύθραυστα και μάλλον άχρηστα για ένα σπίτι με νεογέννητο μωρό! Πόσο χρήσιμο μπορεί να είναι αυτό το παλιό πορσελάνινο βάζο της γιαγιάς σας. Και πόσο μπορεί να στεναχωρηθείτε όταν το μωρό μπουσουλώντας, πέσει κατά λάθος πάνω του;

6. Μιλήστε στο τηλέφωνο με τις φίλες σας.

Μιλήστε πολύ και για τα πάντα! Πιάστε κουβέντα για τα πιο σαχλά, ασήμαντα και χαλαρωτικά ζητήματα, όπως οι δόσεις ενός κέικ σοκολάτας. Κάντε το τώρα που μπορείτε. Γιατί μετά το μωρό μια τηλεφωνική συνομιλία θα φαντάζει σαν υπερπαραγωγή. Ούτε θα μπορείτε αλλά ούτε και…θα θέλετε να χάσετε χρόνο από τη φροντίδα του μωρού, συζητώντας για ασήμαντα πράγματα! Τώρα όμως μπορείτε!

7. Πηγαίνετε μια βόλτα

Αυτή τη στιγμή! Μιλάω σοβαρά. Κάντε το τώρα! Οπωσδήποτε! Α, και πάρτε και το πορτοφόλι σας μαζί! Σε ένα εμπορικό κέντρο, ένα εστιατόριο, στο σπίτι μιας φίλης σας, απολαύστε ένα καφεδάκι απλώς χαζεύοντας τον κόσμο. Αυτή είναι μια από τις τελευταίες σας ευκαιρίες να βγείτε έξω, χωρίς κανένα λόγο και το σπουδαιότερο; Χωρίς καμία προετοιμασία! Μετά για να βγείτε θα πρέπει να έχετε πάρει μαζί την τσάντα με τις πάνες, καρότσια, ρούχα, ομπρελίτσες, να έχετε ειδοποιήσει τη γιαγιά, να έχετε βάλει το κάθισμα στο αυτοκίνητο, να πάρετε το μπιμπερό, την πιπίλα το παιχνιδάκι του…Ουφ. Γι’ αυτό σας λέω. Βγείτε έξω τώρα!

Σχετικές δημοσιεύσεις

Αφήστε ένα σχόλιο