9 tips για να γίνεις και να νιώσεις πιο όμορφη

Η πραγματικότητα είναι πως όλοι γεννιόμαστε με κάποια χαρακτηριστικά τα οποία δεν μπορούμε να αλλάξουμε, όπως είναι το ύψος μας, η ποιότητα του δέρματός μας, το μέγεθος των δαχτύλων μας, το σχήμα των ματιών μας αλλά και με άλλα που μπορούμε να τα βελτιώσουμε.

Previous

1. Μάθε τι πρέπει να βελτιώσεις

Υπάρχουν χαρακτηριστική που μπορούμε να τα βελτιώσουμε είτε με κάλυψη-μακιγιάζ (τεχνική camouflage) είτε με ιατρική παρέμβαση (πολλοί άνθρωποι καταφεύγουν στο νυστέρι του πλαστικού χειρουργου για βελτιωτικές επεμβάσεις και το 91% αυτών είναι γυναίκες). Μπορείς να ξεκινήσεις όμως από τα βασικά… Προσπάθησε να περιγράψεις τον εαυτό σου (αφού ζητήσεις τη γνώμη τριών φίλων σου). Σημείωσε όλα όσα σου πουν ότι τους αρέσουν πάνω σου αλλά και όλα εκείνα που θα μπορούσες να βελτιώσεις και να αλλάξεις, από το βάρος σου μέχρι το κούρεμα που θεωρούν ότι θα έπρεπε να υιοθετήσεις. Οι περισσότερες γυναίκες, όπως παρατηρούν οι ειδικοί, θεωρούν ότι είναι λιγότερο ελκυστικές από ό,τι πραγματικά είναι, νομίζουν ότι δείχνουν πιο εύσωμες από ό,τι είναι στην πραγματικότητα και μεγεθύνουν στο μυαλό τους ελαττώματα που δεν είναι αντιληπτά από το μέσο «μάτι».

2. Ανάλαβε δράση

Οι περισσότερες γυναίκες είναι εξαιρετικές στη θεωρία, αλλά χωλαίνουν αρκετές φορές στην υλοποίηση των στόχων τους. Μόλις διαπιστώσεις ακριβώς ποια είναι αυτά που θέλεις να βελτιώσεις και να αλλάξεις πάνω σου, ξεκίνα!

3. Οπλίσου με υπομονή

Η διαδικασία της αλλαγής, σε οποιονδήποτε τομέα της ζωής είναι μια διαδικασία επίπονη και, κυρίως, μια άσκηση αντοχών και εσωτερικής δύναμης. Μην τα παρατήσεις με την πρώτη δυσκολία, μην αποπροσανατολιστείς με τις «σειρήνες» του κοινωνικού περίγυρου και, κυρίως, μη χάσεις το στόχο σου.

4. Φρόντιζε να είσαι πάντα περιποιημένη

Όσο θα κρατάει αυτή η διαδικασία της «μεταμόρφωσης» φρόντιζε την προσωπική σου υγιεινή. Να είσαι πάντα και κάτω από οποιεσδήποτε συνθήκες φρεσκολουσμένη, καθαρή και μοσχομυριστή. Δεν υπάρχει τίποτα πιο ελκυστικό από μια γυναίκα που φροντίζει τον εαυτό της.

5. Εστίασε στα δυνατά σου σημεία

Μάθε να αναδεικνύεις τα θετικά σου στοιχεία! Δεν είναι λίγες οι περιπτώσεις των γυναικών που «κρύβουν» τα πιο ελκυστικά τους χαρακτηριστικά από υπερβολική ανασφάλεια. Είτε είναι τα μπλε σου μάτια, είτε τα μακριά σου πόδια, τα πλούσια μακριά μαλλιά σου ή ο ψηλός λαιμός σου, ό,τι κι αν είναι αυτό, ανάδειξέ το με το σωστό μακιγιάζ, και τα κατάλληλα ρούχα!

6. Μη συγκρίνεσαι με άλλες γυναίκες

Είναι αυτονόητο πως θα υπάρχουν πάντα γυναίκες πιο όμορφες από σένα, όπως θα υπάρχουν και γυναίκες πιο ευκατάστατες, πιο μορφωμένες και πιο καταξιωμένες. Αυτό που δεν πρέπει να ξεχνάς είναι πως πρέπει να συγκρίνεσαι μόνο με τον εαυτό σου, προσπαθώντας κάθε φορά να ξεπερνάς εσένα. Χωρίς να παραλείπεις να αναγνωρίζεις και να αγκαλιάζεις όλες τις μικρές και μεγάλες σου ατέλειες.

7. Πάψε να είσαι επικριτική

Όπως εξηγεί ο ψυχολόγος Massimo Polidoro, «αν αυτό που βλέπεις στον καθρέφτη δεν είναι στις προδιαγραφές των celebrities, μη γίνεις επικριτική προς τον εαυτό σου. Αντί να προσπαθείς να γίνεις κάποια άλλη, το μυστικό είναι να προσπαθήσεις να αλλάξεις τον τρόπο που σκέφτεσαι, και να γίνεις η καλύτερη εκδοχή του δικού σου εαυτού, και όλο αυτό αγαπώντας τον εαυτό σου».

8.Πάρε τη βοήθεια των ειδικών

Από ένα διαιτολόγο, έναν αισθητικό, έναν ψυχολόγο, ένα στιλίστα, έναν κομμωτή. Ό,τι και αν θέλεις να αλλάξεις μην υποτιμάς τη γνώση των ανθρώπων που έχουν εκπαιδευτεί πάνω σε έναν τομέα και που μπορούν σε λίγη ώρα να σου προσφέρουν συμπυκνωμένη τη γνώση τους.

9. Άλλαξε τον τρόπο σκέψης σου

Όποια εξωτερική μεταμόρφωση και αν κάνεις στον εαυτό σου, αν δεν αλλάξεις τον τρόπο σκέψης σου, δε θα νιώσεις ποτέ πιο όμορφη και πιο ολοκληρωμένη. Γίνε πιο ενεργητική, πιο συμμετοχική, πιο δοτική στους ανθρώπους και, κυρίως, πιο διεκδικητική από τον εαυτό σου στο να πραγματοποιήσεις όλα αυτά που επιθυμείς, γιατί μπορείς, αν το θέλεις πραγματικά, να γίνεις η καλύτερη εκδοχή του εαυτού σου!

Σχετικές δημοσιεύσεις

Αφήστε ένα σχόλιο