Ο Αθήνα 9.84 γιορτάζει τα 29α γενέθλιά του

Ο Δημοτικός Σταθμός της Αθήνας εξέπεμψε για πρώτη φορά σαν σήμερα την Κυριακή 31 Μαΐου του 1987, με πρωτοβουλία του τότε Δημάρχου Μιλτιάδη Έβερτ. Ο Αθήνα 9.84 είναι ο πρώτος στην Ελλάδα, σταθμός Ελεύθερης Ραδιοφωνίας και γι αυτό τον λόγο αυτό έχει καταγραφεί ως βήμα πλουραλισμού και δημοκρατίας στην ενημέρωση.

Διευθυντής του σταθμού ήταν ο δημοσιογράφος Γιάννης Τζαννετάκος και πρόεδρος της δημοτικής επιχείρησης ο Νίκος Απέργης.

Το 1999 οι εγκαταστάσεις του Αθήνα 9.84 μεταφέρθηκαν από την οδό Λιοσίων στις νέες σύγχρονες εγκαταστάσεις της Τεχνόπολης του Δήμου Αθηναίων στην οδό Πειραιώς, στο Γκάζι.

Πολλοί γνωστοί Έλληνες δημοσιογράφοι και παραγωγοί του ραδιοφώνου ξεκίνησαν την καριέρα τους από τη συχνότητα του Αθήνα 9.84.

Στα «χνάρια» του Μιλτιάδη Έβερτ «βάδισαν» και ο Ανδρέας Ανδριανόπουλος, πρώην Δήμαρχος του Πειραιά και ο Σωτήρης Κούβελας, πρώην Δήμαρχος της Θεσσαλονίκης, ιδρύοντας
ο καθένας στην πόλη του (Κανάλι 1, FM 100 Θεσσαλονίκης), Δημοτικά Ραδιόφωνα τα οποία λειτουργούν έως σήμερα με διαδοχικές αλλαγές στη διοίκησή τους.

Τον Μάρτιο του 2001 η συχνότητα από τους 98.4 μεταφέρθηκε στους 98.3 MHz έπειτα από απόφαση του ΕΣΡ για την ταξινόμηση των ραδιοφωνικών συχνοτήτων.

 Newsroom Αθήνα 9.84

Σχετικές δημοσιεύσεις

Αφήστε ένα σχόλιο