Ανοιξε ο διαγωνισμός «Athens Start Up 2018 Awards»

Περιφέρεια Αττικής και ΕΒΕΑ θα βραβεύσουν έξι καινοτόμες επιχειρήσεις. Κοινές συνέργειες των δύο πλευρών για την προώθηση του «επιχειρείν». Οι όροι και οι προϋποθέσεις. Οι ημερομηνίες και τα έπαθλα.

Την προκήρυξη για δεύτερη χρονιά των Βραβείων για Καινοτόμες Νεοφυείς Επιχειρήσεις (Start-ups), ανακοίνωσαν σήμερα η Περιφερειάρχης Αττικής Ρένα Δούρου (φωτ.) και ο πρόεδρος του Εμπορικού και Βιομηχανικού Επιμελητηρίου Αθήνας Κωνσταντίνος Μίχαλος. Ο διαγωνισμός, στο οποίο οι διακριθέντες θα λάβουν χρηματικό έπαθλο, διαρκεί από τις 25/4.2018 έως τις 28/5/2018. Τα αποτελέσματά του, θα ανακοινωθούν σε ειδική εκδήλωση στο περιστύλιο του Ζαππείου, στις 27 Ιουνίου.

Με τα βραβεία αυτά, που, όπως ανέφεραν, τόσο η κα Δούρου όσο και ο κ. Μίχαλος, που εντάσσονται στο πλαίσιο των κοινών σκοπών τους για την προαγωγή της επιχειρηματικότητας, της καινοτομίας, της εξωστρέφειας και της απασχόλησης, η Περιφέρεια και το ΕΒΕΑ επιδιώκουν να ενισχύσουν το δημιουργικό πνεύμα και τις δεξιότητες που σχετίζονται με το επιχειρείν των νέων ανθρώπων και να ανταμείψουν τη συνεπή και συνεχή προσπάθειά τους με την οποία αποδεικνύουν ότι η οικονομική κρίση δε μπορεί και δεν πρέπει να αποτελέσει εμπόδιο στην επιχειρηματική ανάπτυξη.

Σύμφωνα με τους όρους, οι υποψήφιες προς βράβευση στο διαγωνισμό «Athens Start Up 2018 Awards» νεοφυείς επιχειρήσεις είναι υποχρεωμένες να προσκομίσουν δικαιολογητικά ή τεκμηριωμένη σχετική επιχειρηματολογία βάσει των οποίων θα αποδεικνύεται επαρκώς ο καινοτομικός χαρακτήρας των προϊόντων και/ή των υπηρεσιών τους. Τα εν λόγω προϊόντα ή υπηρεσίες οφείλουν να διαφοροποιούνται, ουσιαστικά, από άλλα ομοειδή που κυκλοφορούν ή κυκλοφορούσαν στο παρελθόν. Πέραν αυτών, θα συνεκτιμηθεί εάν και κατά πόσο καλύπτουν νέες ανάγκες καθώς και η εξαγωγική προοπτική και η εξωστρέφεια τους.

Εξίσου σημαντική είναι η ικανότητα της νεοφυούς επιχείρησης να προβεί στην υλοποίηση και επιχειρηματική αξιοποίηση της ιδέας της. Πέρα από τις τεχνικές γνώσεις και ικανότητες της επιχειρηματικής ομάδας μεγάλη βαρύτητα θα δίνεται στα χαρακτηριστικά και τις δεξιότητες των υποψήφιων που σχετίζονται με το επιχειρείν, καθώς και τη συμπληρωματικότητα των ικανοτήτων της ομάδας με τα απαραίτητα συστατικά επιτυχίας (Μάρκετινγκ, Πωλήσεις, Οικονομική Διαχείριση κ.λ.π.).

Οι διαγωνιζόμενοι μπορούν να υποβάλλουν την αίτηση τους σε μία εκ των δύο κατηγοριών, όπως αυτές ορίζονται ακολούθως:

Κατηγορία 1.

Στάδιο Ιδέας (Innovation Stage). Σε αυτό το στάδιο εντάσσονται νεοφυή σχήματα που έχουν:

* διαγνώσει την ανάγκη της αγοράς,

* επινοήσει την ιδέα για την κάλυψη της ανάγκης ή έχουν σχεδιάσει την καινοτομική λύση ή έχουν δημιουργήσει πρωτότυπο (Minimum Viable Product)

* εντοπίσει τα συγκριτικά πλεονεκτήματά τους έναντι των ανταγωνιστικών λύσεων και προσδιορίσει τους πόρους (ανθρώπινους και υλικούς) για την υλοποίηση της ιδέας τους.

Κατηγορία 2.

Στάδιο Πρώιμης Δραστηριότητας (Early Stage). Σε αυτό το στάδιο εντάσσονται νεοφυείς επιχειρήσεις που έχουν λειτουργικό προϊόν/υπηρεσία και έχουν ξεκινήσει να επιχειρούν από την 1.1.2016 και μετά, με κύρια δραστηριότητα την εμπορική εφαρμογή της καινοτομικής λύσης.

Στις τρεις πρώτες επιχειρηματικές ιδέες κάθε κατηγορίας θα απονεμηθούν χρηματικά βραβεία ως ακολούθως:

Κατηγορία 1.

1η ομάδα: 3.000 €

2η ομάδα: 2.000 €

3η ομάδα: 1.000 €

Κατηγορία 2.

1η ομάδα: 6.000 €

2η ομάδα: 4.000 €

3η ομάδα: 2.000 €

Οι νεοφυείς επιχειρήσεις θα μπορούν να υποβάλλουν ηλεκτρονικά την αίτησή τους στο www.athensstartupawards.gr και τα σχετικά δικαιολογητικά στο ΕΒΕΑ (Ακαδημίας 7, 106 71 Αθήνα, 4ος όροφος), υπεύθυνη κα Ελένη Φώτη τηλ. 210-3631317, email: innovation@acci.gr Για περισσότερες πληροφορίες, οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να επισκεφθούν το www.athensstartupawards.gr

Σταμάτης Ζησίμου / euro2day.gr

Σχετικές δημοσιεύσεις

Αφήστε ένα σχόλιο