Οι δέκα εταιρείες πίσω από σχεδόν όλα τα προϊόντα

Γνωρίζατε ότι μόνο δέκα εταιρείες ελέγχουν σχεδόν όλα τα μεγάλα προϊόντα και brands της αγοράς στον κόσμο;

Ανάμεσα σε αυτές είναι οι Coca Cola, Unilever, Danone, Mondelez, οι οποίες προσφέρουν χιλιάδες θέσεις εργασίας, ενώ έχουν δισεκατομμύρια δολάρια σε έσοδα κάθε έτος.

Σε μια προσπάθεια να πιέσει τις εταιρείες αυτές να προχωρήσουν σε θετικές αλλαγές, αλλά και να παρουσιάσουν στο καταναλωτικό κοινό ποιοι ελέγχουν τα brands που αγοράζουν, η Oxfam δημιούργησε ένα μεγάλο infographic, παρουσιάζοντας τις εταιρείες που είναι συνδεδεμένες με τα προϊόντα της αγοράς.

Παρακάτω ακολουθούν δέκα εταιρείες που «κρύβονται» πίσω από διάσημα brands, καθώς και τα έσοδά τους για το 2015:


KELLOGG’S
Έσοδα για το 2015: 13,5 δισ. δολάρια
Ξεχάστε τα Froot Loops και τα Frosted Flakes. Η Kellogg κατέχει επίσης μάρκες όπως τα Pringles, και το Cheez-It.

ASSOCIATED BRITISH FOODS
Έσοδα για το 2015: 16,6 δισ. δολάρια
Η βρετανική εταιρεία κατέχει μάρκες όπως τα δημητριακά Dorset και το τσάι Twinings.

GENERAL MILLS
Έσοδα για το 2015: 17,6 δισ. δολάρια
Η General Mills είναι περισσότερο γνωστή για τα σιτηρά της, όπως τα Cheerios, αλλά και για τις μάρκες, όπως τα Haagen-Dazs και η Betty Crocker.

DANONE
Έσοδα για το 2015: 24,9 δισ. δολάρια
Η Danone είναι ευρύτερα γνωστή για τα γιαούρτια της, όπως η Activa και ο Οίκος, ενώ πωλεί επίσης και ιατρικά προϊόντα διατροφής, καθώς και εμφιαλωμένο νερό.

MONDELEZ
Έσοδα για το 2015: 29,6 δισ. δολάρια
Η Mondelez είναι ευρέως γνωστή εταιρεία, το ίδιο και τα προϊόντα της. Ανάμεσα σε αυτά είναι και τα λαχταριστά μπισκότα Oreo, καθώς οι τσίχλες Trident.

ΜARS
Έσοδα για το 2015: 33 δισ. δολάρια
Η Mars είναι ιδιαίτερα γνωστή για τις μάρκες σοκολάτας της, όπως τα M & M, ωστόσο κατέχει επίσης τη μάρκα ρυζιού Uncle Ben, καθώς και την Orbit.

COCA-COLA
Έσοδα για το 2015: 44,3 δισ. δολάρια
Η Coca-Cola κυκλοφορεί στην αγορά εκτός ​​από τα αναψυκτικά και διάφορα αλκοολούχα ποτά, όπως τα Dasani, Fuze, και Honest Tea.

UNILEVER
Έσοδα για το 2015: 59,1 δισ. δολάρια
Ο κατάλογος των brands της Unilever είναι ποικίλλος και περιλαμβάνει από τα σπρέι σώματος Axe, το τσάι Lipton, το Magnum παγωτό μέχρι και τη μαγιονέζα Hellmann.

PEPSICO
Έσοδα για το 2015: 63 δισ. δολάρια
Εκτός από την Pepsi και άλλα αναψυκτικά, η PepsiCo διαθέτει επίσης μάρκες όπως το Quaker βρώμης, τα Cheetos και η πορτοκαλάδα Tropicana.

Σχετικές δημοσιεύσεις

Αφήστε ένα σχόλιο