Πώς να φτιάξετε διακοσμητικές χιονόμπαλες με το παιδί

Έχει μείνει ένας μήνας για τα Χριστούγεννα, όμως αν αρχίσετε από τώρα την εορταστική διακόσμηση στο σπίτι, μπορείτε να προσθέσετε την δική σας πινελιά, φτιάχνοντας χειροποίητες χιονόμπαλες. Μαζέψτε τα απαραίτητα υλικά, φωνάξτε τα παιδιά και αρχίστε τις κατασκευές. Η διαδικασία είναι πανεύκολη και το αποτέλεσμα θα σας ανταμείψει.
Πώς να φτιάξετε διακοσμητικές χιονόμπαλες με το παιδί

Οι οδηγίες είναι ενδεικτικές! Απαραίτητα προϋπόθεση είναι να βάλετε τη φαντασία σας να δουλέψει…

1. Η «κλασική» συνταγή με το βαζάκι

Τι θα χρειαστείτε

Γυάλινο βαζάκι

Νερό (!)

Γλυκερίνη

Κόλλα σιλικόνης

Μικρές φιγούρες που μπορούν να χωρέσουν μέσα στο βάζο

Χρυσόσκονη

Χιόνι χειροτεχνίας

Πώς θα το φτιάξετε

Αφαιρέστε το καπάκι του βάζου και αποφασίστε σε ποια σημεία του θα τοποθετήσετε τις φιγούρες, έτσι ώστε να μην περισσεύουν και να κλείνει εύκολα το βάζο. Στη συνέχεια, κολλήστε τις πάνω στο καπάκι με κόλλα και πιστόλι σιλικόνης.

Αφήστε το καπάκι να στεγνώσει και εκμεταλλευτείτε αυτό τον χρόνο για τις υπόλοιπες προετοιμασίες. Με ένα κουτάλι ρίξτε μέσα στο βάζο όση χρυσόσκονη θέλετε σε όσα χρώματα θέλετε.

Έπειτα, ρίξτε νερό μέσα στο βάζο, αλλά χωρίς να το παραγεμίσετε- Η στάθμη του πρέπει να είναι αρκετά κάτω από το χείλος του.

Προσθέτετε 2-3 σταγόνες γλυκερίνης- έτσι οι «νιφάδες» θα πέφτουν αργά σαν το κανονικό χιόνι.

Όταν οι φιγούρες στεγνώσουν, βάλτε κόλλα και στο καπάκι (στην εσωτερική αλλά και τηνεξωτερική του περίμετρο) για να «σφραγίσει» καλύτερα – έτσι, όταν το κλείσετε και δεν θα έχετε κανένα γυαλιστερό ατύχημα με χρυσόσκονη.

Κλείστε το καπάκι, κουνήστε και θαυμάστε το δημιούργημά σας!

Σχετικές δημοσιεύσεις

Αφήστε ένα σχόλιο