Η Εθνική Λυρική Σκηνή τιμά την μεγάλη Μαρία Κάλλας

Με ένα ρεσιτάλ τραγουδιού με την διεθνώς αναγνωρισμένη Ελληνίδα υψίφωνο Μυρτώ Παπαθανασίου, το βράδυ της Παρασκευής 30 Σεπτεμβρίου, στο Θέατρο Ολύμπια, η Εθνική Λυρική Σκηνή τιμά την μνήμη της Μαρία Κάλλας, συνεισφέροντας, με τα έσοδα από τα εισιτήρια, στην δημιουργία της Ακαδημίας Λυρικής Τέχνης “Μαρία Κάλλας.
 Όπως σημειώνει η διάσημη υψίφωνος και πρόεδρος της “Εταιρείας για το Κτήριο της Όπερας και της Ακαδημίας Λυρικής Τέχνης «Μαρία Κάλλας»”, Βάσω Παπαντωνίου: “Η “Ακαδημία Λυρικής Τέχνης Maria Callas” (η οποία θα δημιουργηθεί στο διαμέρισμα που έζησε η Ντίβα της όπερας στα νεανικά της χρόνια, στην Οδό Πατησίων 61, στην Αθήνα) είναι ένα αίτημα στήριξης για τους νέους Έλληνες μουσικούς που είναι προορισμένοι να διακριθούν και να δικαιωθούν σε παγκόσμιο επίπεδο. Ας τους δημιουργήσουμε, στη χώρα μας, την δυνατότητα μιας περαιτέρω ανέλιξης.

Ένα χώρο μαθητείας, εμπειρίας, επίγνωσης του ότι η τέχνη είναι χώρος συντριβής και όχι έπαρσης – διδάγματα που μας κληροδότησε η μεγάλη Ελληνίδα μουσικός Maria Callas. Σαν αναγνώριση η Ακαδημία θα φέρει το όνομά της”.
 Στο πρόγραμμα του ρεσιτάλ, ο πιανίστας Χρίστος Παπαγεωργίου και η Μυρτώ Παπαθανασίου, θα ερμηνεύσουν έργα των Μασνέ, Σοπέν, Χαίντελ, Ραχμάνινοφ, Ριάδη, Ντεμπυσσύ, Μότσαρτ και Βέρντι.

Η Μυρτώ Παπαθανασίου, η οποία θα τραγουδήσει αφιλοκερδώς, βρίσκεται στην πρώτη γραμμή της διεθνούς επικαιρότητας στον χώρο της όπερας αφού κάθε της εμφάνιση αποτελεί γεγονός.

Έχει τραγουδήσει στα κορυφαία θέατρα του κόσμου (Μετροπόλιταν Όπερα της Νέας Υόρκης, Όπερα του Παρισιού, Όπερα της Βιέννης, Όπερα του Μονάχου, Κρατική Όπερα του Βερολίνου, Όπερα του Σύδνεϋ, Όπερα του Άμστερνταμ, Όπερα της Ζυρίχης, Όπερα της Ρώμης, Όπερα του Τόκυο, κ.ά.).

Για το ντεμπούτο της στη Αμερική, τιμήθηκε με το βραβείο «Μαρία Κάλλας» για την ερμηνεία της στην Τραβιάτα.

Το ρεπερτόριό της περιλαμβάνει από μπαρόκ όπερα έως σύγχρονη μουσική και από τους βασικούς μοτσάρτιους ρόλους έως τις ηρωίδες του βερισμού, ενώ έχει συνεργαστεί με τους κορυφαίους μαέστρους και σκηνοθέτες της εποχής μας.
 Ο Χρίστος Παπαγεωργίου είναι συνθέτης, πιανίστας, εκπαιδευτικός και παραγωγός ραδιοτηλεοπτικών εκπομπών. Έχει εμφανιστεί μέχρι σήμερα σε πολλά μουσικά κέντρα του κόσμου, όπως Lincoln Center, Carnegie (Weil) Hall, Berlin Philharmonie, Barbican Hall, έχει ηχογραφήσει για διεθνή τηλεοπτικά και ραδιοφωνικά μέσα, ενώ έχει τιμηθεί με πλειάδα σημαντικών βραβείων όπως το 1ο βραβείο σύνθεσης «2Agosto 1999», το «Reding-Piette1995» στο πιάνο ντούο.

Σχετικές δημοσιεύσεις

Αφήστε ένα σχόλιο