Ταλαιπωρίας το ανάγνωσμα σήμερα στην Αθήνα

Δύο συγκεντρώσεις διαμαρτυρίας, μια πορεία αλλά και οι προγραμματισμένες στάσεις εργασίας σε λεωφορεία και τρόλεϊ, προμηνύουν ένα δύσκολο πρωινό για όσους θέλουν να κινηθούν στην Αθήνα, σήμερα Τετάρτη, 13 Σεπτεμβρίου.
Αρχικά, στις 9 το πρωί, οι συνταξιούχοι αναμένεται να συγκεντρωθούν στο κέντρο της Αθήνας και συγκεκριμένα στην οδό Αξαρλιάν, έξω από τα γραφεία του Ενιαίου Δικτύου Συνταξιούχων.
Από εκεί έχουν προγραμματίσει να κάνουν πορεία προς το υπουργείο Εργασίας.
Διεκδικούν την επιστροφή 2-3 δισ. ευρώ, τα οποία όπως οι ίδιοι καταγγέλουν, τους έχουν παρακρατηθεί παρανόμως.
Στο δρόμο και οι συμβασιούχοι πυροσβέστες
Μισή ώρα μετά τους συνταξιούχους, στις 09:30 το πρωί δηλαδή, οι συμβασιούχοι πυροσβέστες πενταετούς υποχρέωσης θα πραγματοποιήσουν μια ακόμα συγκέντρωση διαμαρτυρίας, στην πλατεία Συντάγματος, διεκδικώντας την εξασφάλιση των εργασιακών τους δικαιωμάτων.
Αναλυτικά, η ανακοίνωση των πυροσβεστών για τη σημερινή συγκέντρωση αναφέρει:
Συνάδελφοι,
το αίσθημα ευθύνης, ο ζήλος και η αυτοθυσία, την οποία επιδείξαμε όλα αυτά τα χρόνια, αγωνιζόμενοι, ώστε να κρατάμε τις ζωές και τις περιουσίες των συμπολιτών μας ακέραιες, κατά το ανθρωπίνως δυνατόν δεδομένων των ελλείψεων σε ατομικό και μηχανοκίνητο εξοπλισμό, δεν μας τα αναγνώρισε ποτέ η Πολιτεία παρά το ότι είχαμε και 22 αδικοχαμένους συναδέλφους την ώρα του καθήκοντος με το μισθό των 650 ευρώ και προ καιρού δεν μνημονευτήκαμε καν στον αριθμό του προσωπικού του Πυροσβεστικού Σώματος.

Συναντήσαμε την πολιτική μας ηγεσία, όσο κανένας άλλος συνδικαλιστικός φορέας. Μπήκαμε σε ένα ευρύ διάλογο με αυτή, για να επιλυθούν τα χρόνια προβλήματα, που ταλανίζουν το κλάδο μας. Εξαντλήσαμε όλα τα περιθώρια της διαπραγμάτευσης με σύνεση και υπομονή χάριν του σκοπού, που υπηρετούμε, της προστασίας των συμφερόντων του κλάδου μας .

Όμως, όταν ήλθε η ώρα, που έπρεπε να υλοποιηθούν οι ρητές δεσμεύσεις και οι υποσχέσεις, και να γίνουν αυτές πράξεις, δυστυχώς η πολιτική μας ηγεσία έκανε πίσω και ξαναγύρισε στο σημείο μηδέν, με αποκορύφωμα την μη εφαρμογή του Νόμου 3938/2011 για τους 2097 συναδέλφους μας και την εξόντωση τους με τις μεταθέσεις τους .

Θέλουμε να πιστεύουμε, ότι, μετά τα όσα συνέβησαν σε αυτή την δύσκολη αντιπυρική περίοδο, η πολιτική και φυσική ηγεσία θα αναθεωρήσουν σκέψεις και αποφάσεις και θα προβούν σε υλοποίηση των προτάσεων μας προς όφελος των συνανθρώπων μας και των περιουσιών τους και του φυσικού πλούτου της χώρας και κατ επέκταση των συναδέλφων και των οικογενειών τους.
Εφόσον δεν δούμε εμπράκτως υλοποιήσεις των προτάσεων μας εμείς θα συνεχίσουμε να κάνουμε αυτό που ξέρουμε καλά να κάνουμε τόσα χρόνια.

Αγαπητοί συνάδελφοι σας καλούμε να κατέβουμε όλοι στο δρόμο, για να παλέψουμε για τα παρακάτω νόμιμα αιτήματα μας:

1. Ανανέωση της σύμβασης των 1276 εποχικών- συμβασιούχων με 12 μήνες εργασία εκ των οποίων θα καλύπτουν 6 μήνες καταστολή και 6 μήνες πρόληψη.

2. Πλήρης εναρμόνιση των καθηκόντων των εναπομείναντων Π.Π.Υ. με αυτά του μόνιμου πυροσβεστικού προσωπικού.

3. Ανανέωση της θητείας των εναπομεινάντων Π.Π.Υ. έως κατοχύρωσης του συνταξιοδοτικού τους δικαιώματος.

4. Άμεση υλοποίηση του Ν. 3938/2011 για την μονιμοποίηση των ήδη αξιολογημένων 2097 ΠΠΥ τριετούς ανανέωσης.

5. Ένταξη του επαγγέλματος μας στην κατηγορία των επικίνδυνων και ανθυγιεινών επαγγελμάτων.

6 .Καταβολή επιδόματος 300 ευρώ στους Π.Π.Υ, που τυχόν τεθούν λόγω τραυματισμού κατά την εκτέλεση υπηρεσίας ή ένεκα αυτής σε καθεστώς υπηρεσίας γραφείου, όπως ισχύει και στο μόνιμο προσωπικό.

Αγαπητοί συνάδελφοι,
σ΄αυτές τις κρίσιμες ώρες θα πρέπει ΟΛΟΙ να συστρατευθούμε στον κοινό αγώνα για τα δίκαια αιτήματα του κλάδου μας, που μας αφορούν όλους και να παραμερίσουμε τις όποιες διαφορές μεταξύ μας για το κοινό μας καλό.

Δεν περισσεύει κανείς.

Όλοι μαζί στην κινητοποίηση στην ΑΘΗΝΑ, στο ΣΥΝΤΑΓΜΑ, στις 13-09-2017 στις 9:30 πμ.
Στάση εργασίας στα ΜΜΜ
Παράλληλα με τις δύο αυτές κινητοποιήσεις, δύο στάσεις εργασίας στα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς έρχονται να προστεθούν στους λόγους που θα ταλαιπωρηθούν σήμερα όσοι κινηθούν στο κέντρο της Αθήνας.
Συγκεκριμένα τα λεωφορεία και τα τρόλεϊ δεν κινούνται από την έναρξη της βάρδιας (05:00 τα ξημερώματα) μέχρι τις 09:00 το πρωί και από τις 21:00 το βράδυ μέχρι τα μεσάνυχτα.
Τα οχήματα θα αρχίσουν να αποσύρονται από τις 20:00.
Το μετρό και το τραμ θα κινηθούν κανονικά.

newsbomb.gr

Σχετικές δημοσιεύσεις

Αφήστε ένα σχόλιο