Νικήτας Κακλαμάνης: «Λόμπι μαζεύει λεφτά για την υπεράσπιση Γεωργίου!»

Σκληρή κριτική στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή και στην επιστολή που έστειλε στην κυβέρνηση σχετικά με την «υπόθεση Γεωργίου» άσκησε ο αντιπρόεδρος της Βουλής και βουλευτής Α’ Αθηνών της ΝΔ Νικήτας Κακλαμάνης.

Μιλώντας στο ΣΚΑΪ, ο κ. Κακλαμάνης χαρακτήρισε ως «απαράδεκτη» την επιστολή της Κομισιόν, και διερωτήθηκε για τη στιγμή αποστολής της προς την κυβέρνηση, η οποία συνέπεσε με το πόρισμα του Αρείου Πάγου στον Εισαγγελέα Εφετών, για την επαναπομπή της υπόθεσης.

Ο κ. Κακλαμάνης, αναφερόμενος στο πόρισμα, επισήμανε ότι έχει αποκρυβεί από τον πρώτο φάκελο της υπόθεσης τμήμα της κατάθεσης τότε, του εκλιπόντος πρώην προέδρου της ΕΛΣΤΑΤ Μανώλη Κοντοπυράκη και της κ. Γεωργαντά, πρώην μέλους της υπηρεσίας.

Επίσης, ο αντιπρόεδρος της Βουλής εκτίμησε ότι η παρέμβαση της Επιτροπής μοιάζει να γίνεται την προστασία του κ. Γεωργίου και όχι για να μην αμφισβητηθεί η ΕΛΣΤΑΤ ως θεσμός, ενώ ζήτησε από τον τέως πρόεδρο της ΕΛΣΤΑΤ να διαψεύσει τις πληροφορίες, που φέρουν λόμπι οικονομικών παραγόντων από το εξωτερικό, να συγκεντρώνει χρήματα για τη νομική υπεράσπισή του.

 

Σχετικές δημοσιεύσεις

Αφήστε ένα σχόλιο