Όσα πρέπει να έχετε οπωσδήποτε στο αυτοκίνητο σας

Xαρτομάντιλα

Κάθε αυτοκίνητο πρέπει να έχει απαραιτήτως χαρτομάντιλα. Θα σας σώσουν από πολλά προβλήματα, είτε όταν απλά θέλετε να φυσήξετε τη μύτη σας, είτε σας χυθεί κάτι πάνω στα καθίσματα. Επίσης, καλό θα ήταν να έχετε και υγρά μαντηλάκια.

Φαρμακείο

Δεν υπάρχει πιο χρήσιμο αντικείμενο σε ένα αυτοκίνητο από το φαρμακείο πρώτων βοηθειών. Πρέπει οπωσδήποτε να έχετε γάζες, οινόπνευμα, οξυζενέ, betadine, λευκοπλάστ και οτιδήποτε άλλο κρίνετε χρήσιμο. Φροντίστε κάθε φορά που έχετε σκοπό να ταξιδέψετε να ελέγξετε το φαρμακείο σας.

Οδοντογλυφίδες

Όταν ταξιδεύετε με το αμάξι θα τύχει πολλές φορές να φάτε κάτι στα γρήγορα. Γι’ αυτόν τον λόγο καλό είναι να έχετε πάντα μέσα στο αμάξι σας οδοντογλυφίδες ή ακόμα και ένα μπουκαλάκι με στοματικό διάλυμα για να χρησιμοποιήσετε μέχρι να πάτε σε κάποιον σταθερό προορισμό και να μπορέσετε να πλύνετε τα δόντια σας.

Ψαλιδάκι

Ένα ψαλιδάκι θα σας χρειαστεί σίγουρα αρκετές φορές ακόμα και αν σας σπάσει απλά ένα νύχι. Καλό είναι να έχετε ένα μικρό ψαλιδάκι για όλες τις χρήσεις το οποίο θα απολυμαίνετε κάθε φορά πριν από ένα μεγάλο ταξίδι.

Πλαστικές σακούλες

Οι πλαστικές σακούλες είναι απαραίτητες οπουδήποτε και να πάτε με το αμάξι σας. Μπορεί να χρειαστεί να πετάξετε κάτι μέσα σε αυτές προσωρινά, γιατί εννοείται ότι δεν πετάμε τίποτε από το αυτοκίνητο.

Μικρές πετσέτες

Οι μικρές πετσέτες είναι επίσης απαραίτητες όταν για παράδειγμα θα θέλετε να ανοίξετε ένα πλαστικό μπουκαλάκι με νερό και δυσκολεύεστε ή όταν έχετε ιδρώσει από την οδήγηση μέσα στον ήλιο και θέλετε να σκουπιστείτε ή να βάλετε μια πετσέτα στο κάθισμά σας.

Τα απαραίτητα έγγραφα

Κάθε αυτοκίνητο πρέπει να έχει το δίπλωμα του οδηγού, την ασφάλεια αλλά και όλους τους τελευταίους ελέγχους που του έχετε κάνει.

Μετρητή για τον αέρα στα λάστιχα

Αυτό το εργαλείο δεν είναι απαραίτητο όταν κινείστε μόνο μέσα στην πόλη γιατί εκεί θα βρείτε βενζινάδικα που θα μπορούν με ευκολία να μετρήσουν τον αέρα στα λάστιχά σας. Αν όμως ταξιδεύετε μακριά τότε καλό θα ήταν να είστε προετοιμασμένοι και να έχετε έναν μετρητή αέρα στο πορτμπαγκάζ του αυτοκινήτου.

Σχετικές δημοσιεύσεις

Αφήστε ένα σχόλιο