Εσείς ξέρετε πως να διαλέξετε το σωστό σαμπουάν για τα μαλλιά σας;

Μικρά μυστικά για να βρεις το ιδανικό σαμπουάν για εσένα Κάθε φορά που πας στο σούπερ μάρκετ μπλέκεσαι ανάμεσα σε άπειρα προϊόντα περιποίησης μαλλιών και δεν ξέρεις ποιο να επιλέξεις;

Μάθε να κάνεις τη σωστή επιλογή, ανάλογα με τις δικές σου ανάγκες, διαβάζοντας τα παρακάτω μικρά αλλά πολύτιμα τιπς:

-Πρώτα απ’όλα αυτό που πρέπει να γνωρίζεις είναι ότι όλα τα σαμπουάν περιέχουν κάποια ποσότητα μαλακτικού.Το πόση είναι αυτή η ποσότητα τα διαχωρίζει ως απλά σαμπουάν ή ως μαλακτικές κρέμες. Αυτό κάθε φορά εξαρτάται από τον τύπο μαλλιών για τον οποίο προορίζεται το σαμπουάν.

-Αν έχεις μαλλιά εύθραυστα, με λεπτή τρίχα: Πρέπει να τα καθαρίζεις πολύ καλά, επειδή κάθε είδους συσσώρευση ελαίων θα τα κάνει “βαριά”.

-Αν έχεις δυνατή και «χοντρή τρίχα»: Απαιτείται ακόμη καλύτερος καθαρισμός, επειδή μπορεί να είναι πιο λιπαρά και να κατακρατούν περισσότερη βρωμιά.

-Λιπαρά μαλλιά: Αν τα μαλλιά σου λαδώνουν συχνά, αυτό οφείλεται στην υπερβολική παραγωγή ελαίων από την επιδερμίδα του κεφαλιού. Χρειάζεσαι ένα σαμπουάν που αφαιρεί τα φυσικά έλαια και ενυδατώνει τόσο την τρίχα, όσο και την επιδερμίδα.

-Ξηρά μαλλιά: Τα ξηρά μαλλιά είναι συνήθως αποτέλεσμα βλάβης/ζημιάς στην τρίχα.. Εάν οι άκρες των μαλλιών σου δεν είναι λείες και δεν “ευθυγραμμίζονται” καλά, τότε τα μαλλιά είναι θαμπά και εύθραυστα. Η συχνή χρήση σαμπουάν με ισχυρές χημικές ουσίες (όπως τα σαμπουάν για περμανάντ και τα σαμπουάν-βαφές) καταστρέφουν το περίβλημα της τρίχας. Όταν συμβαίνει αυτό, η τρίχα χάνει την πολύτιμη κερατίνη (πρωτεΐνη), οπότε θα χρειαστείτε σαμπουάν με έξτρα κερατίνη για να επιδιορθώσετε σταδιακά τη ζημιά.

Εxtra Tips:

-Σαμπουάν που υπόσχονται να ισιώσουν ή να κάνουν πιο λεία τα μαλλιά, συνήθως περιέχουν ένα συστατικό επικάλυψης της τρίχας, όπως η σιλικόνη ή κάποιο έλαιο. Βοηθούν αν χρησιμοποιείς πιστολάκι και εργαλεία στάιλινγκ με θερμότητα.

-Τα σαμπουάν που δίνουν όγκο, ουσιαστικά συμβάλλουν στην επικάλυψη του άξονα πρωτεϊνών της τρίχας και τον κάνουν πιο παχύ. Ως αποτέλεσμα, τα μαλλιά παίρνουν όγκο. Την ίδια στιγμή όμως είναι πιθανό να χαλάσουν την βαφή και την περμανάντ.

-Τα σαμπουάν που είναι ειδικά για να διατηρούν το χρώμα της βαφής περιέχουν πιο ισχυρά χημικά από τα υπόλοιπα. Το βασικό είναι να ελέγχεις πάντα το pH ως ένδειξη για το αν είναι όξινα ή αλκαλικά. Καλό είναι να επιλέγεις κάποιο σαμπουάν με pH από 4,5 έως 5,5.

Σχετικές δημοσιεύσεις

Αφήστε ένα σχόλιο