Ένωση Δημοτικών Ραδιοτηλεοπτικών ΜΜΕ: Να αναλάβουμε όλοι τις ευθύνες μας για την διάσωση των Ασφαλιστικών Ταμείων των εργαζομένων στα ΜΜΕ

Την ανησυχία της για την καθυστέρηση που παρατηρείται στη διευθέτηση του ασφαλιστικού των εργαζομένων στα μέσα ενημέρωσης εκφράζει, με ανακοίνωσή της, η Διοικούσα Επιτροπή της Ένωσης Δημοτικών Ραδιοτηλεοπτικών ΜΜΕ. Παράλληλα, καλεί, όλους τους εμπλεκόμενους «κυβέρνηση, εργοδότες και εργαζόμενους», να αναλάβουν το μερίδιο ευθύνης που αναλογεί σοτν καθένα.

Η ανακοίνωση της Διοικούσας Επιτροπής της Ένωσης Δημοτικών Ραδιοτηλεοπτικών ΜΜΕ έχει ως εξής:

«H Διοικούσα Επιτροπή της Ένωσης Δημοτικών Ραδιοτηλεοπτικών ΜΜΕ εκφράζει την ανησυχία της για την καθυστέρηση που παρατηρείται στη διευθέτηση του Ασφαλιστικού των εργαζομένων στα μέσα ενημέρωσης.

Θεωρούμε ότι οποιαδήποτε περαιτέρω κωλυσιεργία στη διαδικασία εξεύρεσης και νομοθέτησης βιώσιμης λύσης θέτει εν αμφιβόλω το ίδιο το παρόν και το μέλλον της ενημέρωσης στη χώρα μας.

Οι δημοτικοί ραδιοφωνικοί και τηλεοπτικοί σταθμοί δηλώνουν έτοιμοι να συμβάλλουν σε μια συμφωνία για την επιβίωση και την ενίσχυση των Ταμείων Υγείας και Επικουρικής Ασφάλισης (ΕΔΟΕΑΠ, ΕΤΑΣ, ΤΕΑΣ), τα οποία από τον προηγούμενο Σεπτέμβριο λειτουργούν χωρίς χρηματοδότηση.

Η προταθείσα από τους εργαζόμενους θέσπιση εισφορών εργοδοτών-εργαζομένων και εργοδοτικής εισφοράς ενημέρωσης επί του τζίρου των επιχειρήσεων, σε συνδυασμό με την ασφάλιση όλων των ειδικοτήτων εργαζομένων, αποτελούν την επαρκή βάση για την επίτευξη μιας βιώσιμης συμφωνίας.

Όλοι μας, κυβέρνηση, εργοδότες και εργαζόμενοι, οφείλουμε να αναλάβουμε το μερίδιο ευθύνης που μας αναλογεί».

Newsroom Αθήνα 9.84

Σχετικές δημοσιεύσεις

Αφήστε ένα σχόλιο