Τι μπορείς να κάνεις με τη φλούδα της μπανάνας;

Οι περισσότεροι συνηθίζουν να πετάνε τις μπανανόφλουδες μόλις απολαύσουν το νόστιμο φρούτο, πιθανόν γιατί δε γνωρίζουν πόσες χρήσεις έχουν αυτές.

Μπορείτε να τις χρησιμοποιήσετε στην καθημερινότητα και θα σας λύσουν κυριολεκτικά τα χέρια κάνοντάς σας τη ζωή πιο εύκολη. Δείτε 4 εναλλακτικές χρήσεις τους…

1. Γυαλιστικό

Αν τα ασημικά σας έχουν μαυρίσει, η λύση μπορεί να είναι στις μπανανόφλουδες. Φτιάξτε ένα μείγμα από φλούδες μπανάνας και λίγο νερό και με ένα πανί τρίψτε τα ασημικά σας. Θα δείτε ότι θα γυαλίσουν πολύ γρήγορα.

2. Ενάντια στα παράσιτα

Η μπανανόφλουδα απομακρύνει και τα παράσιτα από τα φυτά σας. Μπορείτε να θάψετε φλούδες τις οποίες έχετε ψιλοκόψει πρώτα σε βάθος 3-5 εκατοστών στο χώμα γύρω από το φυτό.

3. Δερμάτινα παπούτσια σαν καινούρια

Αν δεν έχετε γυαλιστικό για τα παπούτσια σας… φάτε μια μπανάνα! Περάστε με το εσωτερικό μιας μπανανόφλουδας το δέρμα και θα γίνει σαν καινούριο.

4. Θεραπεία για τους κάλους

Πάρτε ένα κομμάτι μπανανόφλουδα, βάλτε το πάνω στον κάλο σας και τυλίξτε το είτε με λευκοπλάστ είτε με γάζα. Κοιμηθείτε με αυτό ένα ολόκληρο βράδυ και το επόμενο πρωί θα έχετε πιο μαλακό κάλο.
Tromaktiko

Σχετικές δημοσιεύσεις

Αφήστε ένα σχόλιο