Διαμαρτυρία κατοίκων με φακούς και φαναράκια στο Πεδίον του Άρεως -Για τη γκετοποίηση της περιοχής

Σε μια πρωτότυπη διαμαρτυρία προχώρησαν κάτοικοι από το Πεδίον του Άρεως, στέλνοντας μήνυμα ενάντια στην εγκατάλειψη της περιοχής.
Η διαμαρτυρία πραγματοποιήθηκε με αφετηρία το Άγαλμα της Αθηνάς στην είσοδο από τη Λεωφόρο Αλεξάνδρας, με τους ανθρώπους που συμμετείχαν σε αυτή να φωτίζουν την περιοχή με φακούς, κινητά τηλέφωνα και φαναράκια.
«Ένα ολόκληρο καλοκαίρι πέρασε με σβησμένο το Πεδίον του Άρεως από τον χάρτη της πόλης μας, αφού η συντριπτική πλειοψηφία των φωτιστικών δεν λειτουργούν παρά τις διαμαρτυρίες μας στην αρμόδια Περιφέρεια Αττικής. Ο Σεπτέμβρης του 2017 το βρίσκει κατασκότεινο, απότιστο, με αφρόντιστο πράσινο, βρώμικο…Η εγκαταλελειμμένη εδώ και πάνω από έναν χρόνο από την Περιφέρεια μοναδική προσβάσιμη Παιδική Χαρά του Πεδίου του Άρεως έκλεισε πλέον για λόγους »επικινδυνότητας», ενώ οι γονείς που τώρα αναγκάζονται να πηγαίνουν τα παιδιά τους στην άλλη, μικρή Παιδική Χαρά, το κάνουν με »ομάδες περιφρούρησης» από τον φόβο του κυκλώματος ναρκωτικών και πορνείας που λειτουργεί ακριβώς δίπλα», ανέφεραν σε σχετική ανακοίνωσή τους κάτοικοι της περιοχής.
Η Ρένα Δούρου, η οποία είχε προσκληθεί στην εκδήλωση αλλά δεν μπόρεσε να παρευρεθεί εξαιτίας συναντήσεων που είχε, απάντησε στην καταγγελία: «Θα ήθελα επίσης να σας διαβεβαιώσω ότι το ενδιαφέρον της Διοίκησης της Περιφέρειας Αττικής για το Πεδίον του Άρεως δεν χρονολογείται τις «τελευταίες πέντε ημέρες», αλλά από την πρώτη στιγμή που αναλάβαμε την ευθύνη της διοίκησης της Περιφέρειας. Στόχος των αποφάσεων και των ενεργειών μας τα τελευταία τρία χρόνια είναι να αποδοθεί ο δημόσιος χώρος του πάρκου στους πολίτες με όρους ασφάλειας των πολιτών και με σεβασμό στο περιβάλλον».

Σχετικές δημοσιεύσεις

Αφήστε ένα σχόλιο