Μάθε πως ανακαλύφθηκαν τα πατατάκια

Το αστείο και παράδοξο αυτής της πέρα για πέρα αληθινής ιστορίας είναι πως τα πατατάκια κατασκευάστηκαν αρχικά με σκοπό να είναι… απαίσια!

Ναι, ναι καλά διαβάσατε!

Το 1853 ο George Crum, σεφ σε ένα εστιατόριο της Νέας Υόρκης, εξοργισμένος κυριολεκτικά με έναν πελάτη του δημιούργησε τα πρώτα πατατάκια για να τον τιμωρήσει. Ο πελάτης είχε διαμαρτυρηθεί στην διεύθυνση πως οι πατάτες του ήταν μαλακές και υγρές και ο Crum αποφάσισε να τον τιμωρήσει. Τεμάχισε λοιπόν τις πατάτες όσο πιο λεπτά μπορούσε και τις τηγάνισε σε καυτό λίπος. Τέλος τις γαρνίρισε με πολύ πολύ αλάτι.

Αφού σέρβιρε το πιάτο φόρεσε το παλτό του, βέβαιος πως το επόμενο λεπτό ο πελάτης θα αρχίσει να ουρλιάζει κι εκείνος θα απολυθεί. Περπατώντας προς την έξοδο όμως άκουσε τον πελάτη να φωνάζει αλλά δεν έλεγε ακριβώς ότι περίμενε! Υπέροχο!!!! Μοναδικό!!!! Ότι καλύτερο δοκίμασα ποτέ, ούρλιαζε ο πελάτης.

Τα “Saratoga Chips” έγιναν γρήγορα ένα δημοφιλές φαγητό στην περιοχή και σε ολόκληρη της Νέα Αγγλία.

Τελικά τα πατατάκια παράχθηκαν μαζικά προς οικιακή κατανάλωση, αλλά μέχρι κάποια μεγάλη περίοδο αποθηκεύονταν σε βαρέλια ή τενεκεδάκια και γρήγορα μπαγιάτευαν.

Στα μέσα όμως της δεκαετίας του 1920, η Laura Scudder εφήυρε το αεροστεγές σακουλάκι σιδερώνοντας μαζί δύο κομμάτια από κερωμένο χαρτί η οποία σακούλα κρατούσε τα πατατάκια περισσότερο χρόνο φρέσκα.

Σχετικές δημοσιεύσεις

Αφήστε ένα σχόλιο