Για τα Γλυπτά του Παρθενώνα: Στο πλευρό του Συλλόγου των Αθηναίων η Αμάλ Αλαμουντίν

Ο πιο τυχερός άνδρας του Κοινοβουλίου, σύμφωνα πάντα με τους συναδέλφους του, είναι ο πρώην υπουργός και βουλευτής της Ν.Δ. Κώστας Τασούλας. Κι αυτό γιατί έχει την τύχη να μιλά με την εκπληκτική Αμάλ Αλαμουντίν, την όμορφη δικηγόρο σύζυγο του Τζορτζ Κλούνεϊ.

Ενα τέτοιο τηλεφώνημα δέχθηκε μόλις προχθές από εκείνη, και το θέμα φυσικά δεν ήταν άλλο από τα Γλυπτά του Παρθενώνα, για τα οποία, ως γνωστόν, ενδιαφέρεται ιδιαίτερα. Το τηλεφώνημα Αλαμουντίν έγινε με αφορμή την προσφυγή που έκανε ο Σύλλογος των Αθηναίων, τα νήματα του οποίου κινεί ο Στρατής Στρατήγης (των Ολυμπιακών Αγώνων του 2004), στο Ευρωπαϊκό Δικαστήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων. Η επανένωση των Γλυπτών ήταν το θέμα της προσφυγής, και το αξιοπρόσεκτο είναι ότι έγινε δεκτή! Ο Στρατής Στρατήγης, μέλος του συλλόγου, ζήτησε να θεωρηθεί η υπόθεση «casus unicus», δηλαδή μοναδική περίπτωση – ό,τι ισχύσει θα ισχύσει ειδικά για αυτό το θέμα. Την ώρα που γινόταν η προσφυγή, η Αμάλ Αλαμουντίν – Κλούνεϊ σήκωσε το τηλέφωνο
και πήρε τον Κώστα Τασούλα.

Του είπε ότι πιστεύει ακράδαντα πως η επανένωση των Γλυπτών μπορεί να επιτευχθεί μόνο με δικαστικά μέσα και χαιρέτισε την πρωτοβουλία του Συλλόγου των Αθηναίων. Πέταξε από τη χαρά του ο Κώστας Τασούλας, όταν έκλεισε η γραμμή!

espressonews.gr

Σχετικές δημοσιεύσεις

Αφήστε ένα σχόλιο