“Όχι” είπε η Αθήνα σε επίσκεψη της αυστριακής υπουργού Εσωτερικών

Αρνητικά απάντησε η Αθήνα στο αίτημα της αυστριακής υπουργού Εσωτερικών να έρθει στην Ελλάδα την ερχόμενη εβδομάδα.

Σύμφωνα με διπλωματικές πηγές, το ελληνικό υπουργείο Εξωτερικών απάντησε στην αυστριακή υπουργό ότι για να γίνει δεκτό το αίτημά της, θα πρέπει να αρθούν όλες οι αποφάσεις της Διάσκεψης της Βιέννης.

Η διάσκεψη της Βιέννης, στην οποία συμμετείχαν όλες οι χώρες της Βαλκανικής πλην της Ελλάδος, θεωρείται από την Αθήνα εχθρική κίνηση, κάτι που άλλωστε αντιμετωπίστηκε αρχικά με διάβημα και διαμαρτυρίες από τον ίδιο τον κ. Αλ. Τσίπρα σε σειρά Ευρωπαίων ομολόγων του.
 Το ανακοινωθέν της συνόδου, που συντάχθηκε από Αυστριακούς διπλωμάτες και
απηχεί 100% τις αποφάσεις της Βιέννης, μιλάει για «δραστική μείωση των προσφυγικών ροών».

Η μείωση θα επιτευχθεί με τη βοήθεια μιας «αλυσιδωτής αντίδρασης της λογικής», σύμφωνα με τη διατύπωση της Αυστριακής υπουργού Εσωτερικών.
«Τα κράτη είναι διατεθειμένα να χρησιμοποιήσουν όλα τα εργαλεία προκειμένου να μειώσουν τη ροή προσφύγων», αναφέρεται στο ανακοινωθέν της συνόδου. «Στα εργαλεία αυτά παίζει σημαντικό ρόλο η πολιτική και στρατιωτική συνιστώσα», καθώς και η «αποστολή αστυνομικών δυνάμεων στα σημεία των συνόρων που δέχονται τη μεγαλύτερη πίεση». Οπερ σημαίνει, σε πρώτη φάση, ότι η Αυστρία θα στείλει 20 αστυνομικούς στα βόρεια σύνορα της Ελλάδας προκειμένου να συνεργαστούν με την ΠΓΔΜ για να παρεμποδίσουν το ταξίδι προσφύγων και μεταναστών προς Βορρά και για να χορηγούν τα νέα ταξιδιωτικά έγγραφα για τα οποία συμφώνησαν την περασμένη εβδομάδα οι αρχηγοί της αστυνομίας τεσσάρων βαλκανικών κρατών και της Αυστρίας.

Σχετικές δημοσιεύσεις

Αφήστε ένα σχόλιο