Μήνυση Καμίνη κατά παντός υπευθύνου για τις ζημιές που προκάλεσαν αντιεξουσιαστές στην Ερμού

Μηνυτήρια αναφορά κατά παντός υπευθύνου για όσα συνέβησαν το βράδυ στην Ερμού μετά την απόφαση του εφετείου για την τύψη της Ηριάννας, κατέθεσαν στην Εισαγγελία της Αθήνας ο δήμαρχος Αθηναίων Γιώργος Καμίνης και ο πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου Αθηνών Σταύρος Καφούνος.

Σε δηλώσεις του στους δημοσιογράφους ο κ. Καμίνης άφησε ανοιχτό το ενδεχόμενο Δήμος και Εμπορικός Σύλλογος να καταθέσουν εξ ονόματος των 67 καταστηματαρχών αγωγή σε βάρος του υπουργείου Οικονομικών, διεκδικώντας από το κράτος τις αποζημιώσεις για τη λεηλασία των επιχειρήσεων.

«Υπάρχει η δυνατότητα αποζημιώσεις και μέσα από την αστική ευθύνη του Δημοσίου», δήλωσε ο κ.Καμίνης. «Να καταθέσουμε αγωγή αποζημιώσεως και εξ´ονόματος των καταστηματαρχών σε βάρος του υπουργείου Οικονομικών. Το κράτος έχει υποχρέωση να προστατεύει τους πολίτες του και όταν αυτή την υποχρέωση την αθετεί τότε υποχρεούται να καταβάλει αποζημίωση».

Η Ερμού εκείνο το βράδυ «χτυπήθηκε» από αντιεξουσιαστές που συμμετείχαν στην πορεία συμπαράστασης για την Ηριάννα, και αφού κατέστρεψαν ότι έβρισκαν στο πέρασμα τους έφυγαν ανενόχλητοι.

«Θα αναζητηθούν ευθύνες απ όπου κι αν προέρχονται», δήλωσε ο πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου Σταύρος Καφούνος. «Είναι ένα μήνυμα προς την κοινωνία αυτό. Να σταματήσουμε να μιλάμε για μεμονωμένα περιστατικά και να αντιμετωπίσουμε το πρόβλημα εν τη γενέσει του».

 iefimerida.gr 

Σχετικές δημοσιεύσεις

Αφήστε ένα σχόλιο